25 de març 2019

"El diari secret de la Susi / El diari secret d’enPaul" al Club De Lectura dè 5è i 6è

Sisèna trobada dels Petits Lectors – 19 de març del 2019 

Avui la Sessi ens ha donat un ensurt. Per un moment hem pensat que ens volia donar una classe magistral. Ha començat a dir que el llibre que acabem de llegir, El diari secret de la Susi / El diari secret d’enPaul, de la Cristine Nöstlinger, li ha fet venir al cap una poesia d’un tal Ramón de Campoamor i ha començat a llegir-nos-la: 

De Diógenes compré un día 
la linterna a un mercader… 

No enteniem res tot i que la Sessi ens anava explicant però sense sortir-se’n. Aleshores va i comença a explicar-nos qui era aquest Diògenes, que es veu que era un filòsof grec que va morir ara fa 2342 anys, i a ensenyar-nos fotocòpies de pintures que el representen assegut dins de la seva gran gerra i buscant amb la seva llanterna. I, aleshores, la Sessi (oh! no!) torna a la poesia i ens en llegeix el final que diu així: 

Y es que en el mundo traidor 
nada hay verdad ni mentira: 
todo es según el color 
del cristal con que se mira. 

I mentres ens va explicant la relació que tenen aquests darrers versos amb el llibre, va traient paper de cel•lofana de colors de dins d’una bossa. 

Total, que em après això de que tot depèn del color del vidre a través del que mires; que una vegada va viure un filòsof grec que es deia Diògenes i que vivia a dins d’una gran gerra perquè no volia res superflu d’aquest món i que buscava gent honesta amb una llanterna; i, a sobre, ens ho em passat súper fent-nos ulleres i monocles amb cartolina negre i la cel•lofana de colors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada