28 de febrer 2019

“Penes d’amor perdudes” al Club DeLectura

Ahir vespre ens varem trobar alguns dels membres del Club de Lectura d’Adults per parlar de Penes d’amor perdudes. Obra que també se la coneix per Afanys d’amor perduts

Abans de la sessió la Carme també ens ha preparat un post  molt i molt complert. Ha preparat la sortida al TNC per veure l’obra i finalment entre tots l’hem comentat. 

Aquesta obra és una comèdia. I alhora és una crítica a la societat ostentosa de l’època, a la poesia amorosa i al fet de no donar importància a les dones. 

En la tertúlia, estem tots d’acord que, malgrat ens ha fet somriure, aquesta obra de teatre llegida és de lectura feixuga. Ha costat entrar-hi. En canvi veure’n la representació ha estat una experiència molt bona. Molt més dinàmica que no pas la lectura. Tot i que algunes persones comenten que sort que primer la varen llegir, doncs potser en el TNC s’haurien perdut part del text. 

Com en totes les obres de Shakespeare el llenguatge és molt important. Es nota el gran domini que l’autor en tenia i quina intenció tenia en fer-lo servir. També, com és habitual en les seves obres, no cal massa escenografia i en aquest cas la posada en escena al TNC ambientada a principis de s. XX amb sufragistes incloses li ha donat un plus. 

Un cop acabada la tertúlia de Penes d’amor perdudes la Carme ens ha parlat del Festival MOT. Enguany dedicada a la literatura que té arrels mediterrànies. I ens ha proposat la propera lectura Istanbul, Istanbul de Burhan Sönmez. Sota la direcció de la Carme, a la biblioteca,  hem començat a preparar un corner on podreu trobar-hi representats tots els autors que tindran un pes important en el Festival. 

Esperem veure-us per la biblioteca i que gaudiu de les propostes literàries

!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada