05 de maig 2018

"Tantes maneres de contar" amb Mònica Batlle.

Ahir a la tarda varem tenir una “hora de conte” especial. Bé, més que una hora de conte va ser un Taller de Matemàtiques amb l’especialista de la matèria, Mònica Batlle

Aquesta activitat la varem programar perquè a l’escola justament han fet una setmana dedicada a la ciència matemàtica. De fet, ahir a la tarda varen ser les portes obertes i tothom que va voler va poder veure que treballava la seva mainada. 

En el nostre cas la Mònica va adaptar el contingut del taller a l’edat de les persones que hi va assistir. La majoria de 6 a 8 anys. 

Ens va ensenyar la manera de contar dels esquimals d’abans. Ells només arribaven fins el número vint. Va ser divertit descobrir com ho feien! 

Ens va explicar la procedència de l’àbac i de com va arribar a Europa. Els assistents varen poder fer pràctiques. S’ho varen passar molt bé! 


Finalment, ens va explicar l’aportació dels àrabs a les matemàtiques actuals. De com va ser de pràctic eliminar les xifres romanes i aplicar les noves operacions que la mainada també va poder practicar. 

 
La Mònica ens hauria pogut explicar un munt de nocions numèriques més. Queda pendent per alguna altra ocasió!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada