29 de novembre 2017

Xerrada Taller “Com fer front a la incertesa que estem vivint”

Ahir al vespre, a la biblioteca, varem tenir una activitat especial. Dues psicòlogues, la Mariana Lozano i la Paula Llorens, ens varen parlar de la incertesa i ens varen proposar eines per fer-la front. 

Les dues conductores, des de posicions una xic diferents, ens varen explicar d’on prové la incertesa, que ens genera i com podem fer-hi front. 

L’una, Mariana,  va enfocar la xerrada a explicar-nos com funciona físicament el cervell. Quines hormones es desprenen davant d’un tipus de pensament o altra. I quina mena de pensaments són més profitosos per a nosaltres. L’altra, Paula,  també ens va explicar que és la incertesa però des del punt de vista de les emocions. De tal manera que un pensament provoca una emoció i aquesta genera una conducta. Així, les dues coincideixen en què el pensament propi té molta força i que posant-hi atenció podem canviar l’efecte que ens genera. 

Ens varen entregar informació en paper per tal que cada assistent pogués tenir un referent del que es va parlar. I per assimilar els coneixements que ens varen aportar, cadascuna ens va proposar un exercici relacionat amb la relaxació. Personalment, penso que varen ser molt profitosos per a tots els assistents. 

Si alguna persona vol rebre més informació pot posar-se en contacte amb l’Associació de Dones de la Vall que va ser qui va organitzar aquesta activitat. Activitat que va comptar amb el suport de l’ateneu, l’ajuntament de Sant Gregori i el Col•legi de Psicòlegs de Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada