22 de novembre 2017

Comentem “Ali y Nino” al Club DeLectura

Ahir vespre ens varem trobar a la biblioteca per comentar la novel•la Ali y Nino de Kurban Said. Abans de començar la tertúlia també parlem de les activitats que es realitzaran els propers dies a la biblioteca organitzades per diferents entitats. 

Pel que fa a aquestes activitats dir-vos que: 
  • Dissabte 25/11/17. Dia Internacional Contra la Violència de Gènere hi ha una trobada a la biblioteca per penjar frases relacionades amb el tema. Serà a les 11h. Més informació clicant aquí.  
  • Dimarts 28/11/17. Taller Xerrada per parlar sobre la incertesa del moment. Serà a les 19h. Més informació aquí. 
  • Dijous 30/11/17. Conferència sobre Aurora Bertrana. Serà a les 20h. Més informació aquí. 
Aquestes activitats estan organitzades, les dues primeres, per l’Associació de Dones de la Vall i la tercera per l’Ateneu de la Vall de Llémena. I no cal dir que hi esteu tots/es convidats/des. 

Pel que fa a la tertúlia, val a dir que la nostra conductora fa molt bona feina i abans de trobar-nos ella ja havia creat un post on parlava de la novel•la, de l’autor, de les diferents referències que es poden trobar, de l’entorn, etc... per tant, us convidem a mirar, llegir, consultar el seu post perquè està molt bé. Aquí teniu l’enllaç:
https://delecturablog.wordpress.com/ali-y-nino/ 

El post està tant complert que en aquest només parlarem de les nostres impressions davant aquesta proposta. Ha estat una lectura que a priori a tots s'ens ha fet difícil perquè fa moltes referències geogràfiques que, a la majoria de nosaltres, ens queden molt lluny. Per tant, la majoria hem coincidit que ens ha costat entrar-hi.

Ara bé un cop immersos en la lectura, també a la majoria, ens ha agradat molt. Ens han sobtat els valors de la seva cultura, tan allunyats dels nostres. El fet que al principi de la novel•la les diferents religions conviuen en harmonia fins al final on TOTES les relacions s’enrareixen. Tot passa molt ràpid generant una volguda confusió per part de l’autor. O ens ha sobtat els esforços que fan de tolerància. Ali es posa en la pell de Nino moltes vegades, l’admira. I Nino, dona molt avançada per aquella època, tolera comportaments del seu home per l’amor que li té. 

En general ens sembla una novel•la on l’autor fa un crit a la concòrdia i a la tolerància. On es va de l’individu (persona) a la universalitat (cultura). En fi, un cop més la Carme ens ha introduït en un món diferent al nostre per mitjà d’una novel•la recomanable. Gràcies Carme. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada