04 de novembre 2017

Presentació Revista les Garrotxes núm. 20

Ahir vespre varem tenir l’oportunitat d’assistir a la presentació del nou número de la revista Garrotxes . En aquesta ocasió els temes centrals són les modistes i la vida de pagès. 

Varen ser-hi presents el director de l’editorial Gavarres, el Sr. Àngel Madrià; l’alcalde de Sant Martí de Llémena, el Sr. Jaume Busquets; M. Teresa Roger, Dolors Coma i Pere Vilamitjana, protagonistes d'aquest número. També el director de la revista Garrotxes, el Sr Jordi Nierga; el seu col•laborador Narcís Canadell i diferents representants del pessebre vivent de Sant Martí. 

Després d’un minut de silenci per TOTS els DETINGUTS proposat per Narcís i amb el qual varem estar tots d’acord, l’Àngel ens parla de la revista Garrotxes. De quina trajectòria està tenint la revista i del motiu de presentar-la en els diferents municipis segons la temàtica que contingui. I és que els agrada estar en contacte amb la gent del territori i poder compartir les seves històries. Són un recull de la memòria històrica. I pel que hem pogut observar des de la biblioteca d’una conversa gairebé fortuïta en surt un nou article per un nou número. 

Segons l’Àngel ens explica, l’administració va per una banda i la geografia per una altra. Per aquest motiu que la revista Garrotxes encadena tot un seguit de territoris que administrativament estan separats però que paisatgísticament estan estretament relligats. 

A Sant Gregori, aquest número 20, és la tercera revista que presenten. En aquesta ocasió s’han centrat en el tema de sastres i modistes per una banda i per altra en la vida del pagès. Aquest número també parla del premi que s’ha concedit a l’entitat del pessebre vivent de Sant Martí. Per aquest motiu, hem comptat amb la presencia de persones que s’han dedicat a la moda, a la pagesia i al pessebre. 

La presentació ha tingut el format de tertúlia i al veritat és que ha estat molt amena. Hi ha hagut diàleg, debat, respecte, cordialitat ... ha estat entranyable. Des d’aquest raconet agraïm la presencia de totes les persones participants. I a la tasca de recopilació i divulgació que s’està portant a terme des de l’editorial Gavarres. 

Podeu trobar tots els números de la revista Gavarres  i Garrotxes a la vostra disposició en el fons de la biblioteca. O bé els podeu demanar a l'editorial Gavarres!!!

Moltes gràcies!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada