26 de novembre 2015

“La dona d’en Martin Guerre”, al Club DeLectura

Aquest passat dimecres ens varem trobar, a la Biblioteca, per parlar del llibre La dona d’en Martin Guerre escrit per Janet Lewis. 

Va ser una trobada, en certa manera caòtica. Tot sovint les converses ens quedaven tallades per altres xerramentes, però per això mateix va ser una tertúlia amb molt de dinamisme... personalment penso que va ser una molt bona trobada. 

De fet, hi varen haver unes idees que varen anar donant voltes i més voltes. Algunes de les quals són: importància del context, l’època, l’obsessió de la protagonista, el tempo del llibre, sabem que es realitat però ens sembla ficció, ens ho creiem o no depenen de les nostres pròpies experiències, els dubtes vers la veritat, les descripcions dels paisatges que amb poques paraules et situaven perfectament,... De fet, és un llibre curt, molt curt al qual no li falta ni li sobra cap paraula. 

En definitiva, varem coincidir en dos punts: què és una lectura de bon llegir. Probablement gràcies a l’habilitat de l’autora. I en que va ser molt adient rebre la informació addicional que ens va passar la Carme per poder entendre millor tot el que ens explica la novel•la. De fet, una de les persones de la tertúlia que no havia llegit aquesta referència de més va quedar parada perquè li semblava que no havia llegit el mateix llibre que la resta de persones que sí l’havíem llegit. 

Gràcies Carme! 

Us deixem amb un moment de la tertúlia:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada