25 de novembre 2014

Premi Teresa Rovira a la nostra biblioteca

La biblioteca Miquel Martí i Pol guanya l’accèssit de la segona edició al Premi Teresa Rovira per innovació bibliotecària. 

El passat 6 de novembre la Biblioteca Miquel Martí i Pol va assistir a la 3era Trobada de responsables de les Biblioteques Públiques de Catalunya. Allà hi foren presents els/les directors/responsables de biblioteques i les persones de les centrals de biblioteques, Gerència i Consorci de Biblioteques juntament amb l’Honorable Conseller de Cultura, Ferran Mascarell; el Director General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimonis, Joan Pluma; la Cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura, Carme Fenoll. 

Tots ells reunits per tractar diferents temes de l’àmbit bibliotecari:
 •  presentació de la plataforma Públics Bib; 
 • presentació del projecte eBiblio i 
 • l’entrega del Premi Teresa Rovira. 
El primer premi el va rebre la biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat pel seu projecte “De l’hort a la biblioteca”. El segon premi ha recaigut en la Biblioteca Miquel Martí i Pol, de Sant Gregori pel seu projecte “I tu, com et comportes dins de la biblioteca? Practiquem el civisme”

Rebre aquest Premi ha significat per a la biblioteca Miquel Martí i Pol obtenir un reconeixement envers la feina feta, però també ha significat conèixer la figura de Teresa Rovira. La Revista de Catalunya ha tret un número extraordinari, en homenatge a aquesta dona que ens va deixar a l’edat de 95 anys aquest proppassat 23 de setembre,  que va ser regalat a cada una de les persones assistents a l’acte de l’entrega del Premi. 

En aquells moments, personalment, no coneixia en prou feines qui era Teresa Rovira, va ser en el moment en que la Sra. Carme Fenoll va parlar d’ ella que vaig pensar que es deuria tractar d’una gran persona, doncs la Carme en parlava amb devoció i sentiment. Poc més tard, la Sra. Teresa Pages, directora de la Biblioteca guanyadora del primer premi d’ enguany va assenyalar que ella l’havia conegut personalment i que li tenia molta estima. Les dues em van remoure i són les que han fet que més tard llegís amb atenció l’obsequi de la Revista de Catalunya rebut aquell dia. 

Realment, Teresa Rovira ha estat un referent en el món bibliotecari i estic molt contenta d’haver rebut un premi que porti el seu nom. 

Com us podeu imaginar a Sant Gregori ens va fer, i encara ens continua fent, molta il•lusió rebre aquest premi, aquest accèssit. Penso, pensem que és una reconeixement a la feina que s’està fent, no tan sols a la Nostra biblioteca sinó a les d’arreu de Catalunya. 

Obtenir aquest premi suposa rebre ajuda en la formació del personal bibliotecari i això fa que tinguem un motiu més (al•licient) per avançar en la nostra feina diària que ajudarà en les activitats i serveis que ofereix la biblioteca… i de retruc als lectors i usuaris. 

Personalment agraeixo al Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya la possibilitat d’haver participat en aquest premi i des d’aquí, tal i com vaig fer en l’entrega del premi, animo a totes les biblioteques que presentin els seus projectes perquè estic convençuda n’hi ha molts d’igual de vàlids que el que estem fent a Sant Gregori... i sinó mireu el tràiler penjat en una notícia!!! ... Aprofito per felicitar a les companyes de Puigcerdà i Blanes pels projectes que varen presentar en aquesta edició ... fan molta enveja!!! I alhora agrair tot el suport que he anat rebent aquests darrers dies de les meves companyes gironines i d’altres persones que o bé no són de Girona província o bé no estan en el món bibliotecari però si que es fan ressò dels moviments culturals del seu entorn. Gràcies! 

Finalment, el projecte “I tu, com et comportes dins de la biblioteca? Practiquem el civisme” no hauria estat possible de portar a terme sense la col•laboració de l’ajuntament, sense el suport del grup de teatre Increxendo, que es qui va dissenyar-lo i qui el porta a terme, i evidentment sense els nens i nenes de l’Escola Agustí Gifre que són les persones que reben “la formació”.... Tot i que tot sovint penso que estaria molt bé que aquesta “formació” la féssim als ADULTS!!! 

Us animo a portar-lo a terme perquè, i com algunes companyes han assenyalat, la idea que nosaltres aportem és útil i aplicable a gairebé totes les biblioteques... i a més a més és divertit!!!... o sigui que si us engresqueu podeu posar-vos en contacte amb Increxendo!!! 

Tot seguit us deixo uns quans enllaços on es parla de la notícia: 

I un parell de fotografies:
 
Aquí estic amb una companya bibliotecària, Francina Sanmartin directora de la Biblioteca Joan Vinyolí de Santa Coloma de Farnés poc abans de l'entrega del Premi Teresa Rovia. La foto ens la va fer la nostra companya bibliotecària Esther Surinyach... Gràcies!!!
Aquesta altra fotografia la va fer la bibliotecària de la Biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella, la Mercè Barnadas, en el moment de dir res al públic (amb moooolts de nervis per pat meva) Gràcies Mercè!!!

2 comentaris:

 1. Es un fet que en la nostra societat hi ha moltes dones extraordinàries i alhora desconegudes. Per a totes elles i per les que vindran, ánims !.
  FELICITATS

  ResponElimina
 2. Anònim, gràcies pel comentari!

  Tens raó!!!

  ResponElimina