10 de novembre 2014

"construint contes, històries per a la igualtat" II

El passat dimarts 5 de novembre la sala del fons de la biblioteca és va convertir en un petit circ. Vam rebre a una pallassa anomenada Dulcinea equipada amb una gran maleta que va fer riure des dels més petits fins al públic més veterà. 

Al só d’ una musiqueta francesa, la Dulcinea es va obrir pas entremig dels més de 30 assistents que poblaven la sala fins que va aconseguir arribar a l’ escenari, per tot seguit, tornar a esmunyir-se entre el públic i saludar a totes i cada una de les persones presents i preguntar com estaven.
 
Un cop acabades aquestes presentacions va prosseguir a presentar un parell de personatges zoomorfics: un ànec equilibrista i un toro amb grans dots de cantant (o era potser una vaca? qui sap? Haurem de viure amb aquesta incògnita).

Finalment la Dulcinea va explicar un conte d’ una princesa a la que li agradava molt anar amb bicicleta i era convidada pel rei a un ball. 

Al llarg de l’ espectacle la pallassa va disfressar-se davant del públic unes quantes vegades, demanant als assistents que l’ ajudessin a decidir què s’ havia de posar una princesa per anar ben vestida. O representant una conversa entre el rei i la princesa on s’ anava canviant els atributs respectius cada dos per tres. 

Com s’ha dit anteriorment l’espectacle era adequat i divertit per tot tipus de públic, amb moments d’ humor espontani i completament improvisat (i si no ho era, ho semblava). Com a moment anecdòtic, a una de les persones del públic li va sonar el telèfon mòbil i la Dulcinea va respondre a la trucada. 

Hi va haver petites bromes referents a temes de més o menys actualitat com ara un forat al mitjó causat per Les Retallades, coses que no podia fer perquè estaven prohibides pel Tribunal Constitucional, fins i tot alguna broma sobre els Indignats o el “sagrat” 9N. 


 
Escrit i fotografies,  Bernat Royo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada