28 de novembre 2014

Jocs "moderns" de sobretaula a la Biblioteca

Els passats dijous 20 i dimecres 26 la biblioteca va rebre en Carles, de la Via Lúdica, botiga instal•lada a Salt, on a més a més de comprar jocs, s’hi pot jugar allà mateix. 

Ells, amb aquesta proposta busquen potenciar els jocs de taula, que han anat perdent força davant els cada vegada més comuns videojocs, que priven d’experiències molt presents en els jocs de taula com ara passar-s’ho bé en companyia d’ algú amb gustos similars al mateix temps que desenvolupar-se mentalment. 

El dijous 20 la sessió estava destinada a un públic de fins a 8 anys, i el dimecres 26 era de 8 a 13 anys. Tant per uns assistents com per els altres els jocs estaven destinats a fomentar la cooperació, l’agilitat mental, la competitivitat i altres factors importants com és la diversió. 

Un fet que es va poder observar tant en una sessió com en l’altra (però sobretot en la de 8 a 13 anys) és que després de l’explicació d’en Carles els participants més joves estaven completament al cas de com funcionava el joc, però en ocasions els adults que els acompanyaven i jo mateix necessitàvem una segona explicació. 

Pel que fa a l’assistència és de menester dir que va ser altament notable, omplint tota la sala de participants en els moments àlgids dels dos dies. I tot hi que hi havia persones que es quedaven de principi a final, també hi havia gent que sortia i n’entraven de nous. 

Una bonica anècdota que podem calcificar de metafòrica i tot, és el cas d’ un dels assistents que havia anat a la biblioteca per jugar amb els ordinadors, però les seves intencions es van veure frustrades per la nostra estimada bibliotecària, que li va posar com a condició que abans de posar-se a jugar amb l’ordinador havia d’ anar una estona a la sessió de la Via Lúdica. Va passar mitja horeta i encara hi era, va passar una hora, que és quan es va donar per finalitzada la sessió, i encara estava gaudint dels jocs. I si l’ activitat s’ hagués allargat més, ves a saber fins a quina hora s’hi hagués quedat! 

Fotos i escrit: Bernat Royo

L’objectiu de la Biblioteca, en programar aquesta activitat, ha estat donar als pares altres recursos a tenir en compte. S’acosten dates assenyalades per molts de nosaltres on tot sovint no sabem que regalar... doncs bé, pensem el que ens ofereix Via Lúdica pot ser una molt bona opció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada