14 de març 2014

Exposició “Taller d’Art” : Tomten

Estem molt contents/es de poder-vos oferir aquesta exposició sobre el treball que fan des de l’activitat “Taller d’art”. Aquest taller està organitzat per l’AMPA de l’escola Agusti Gifre i es porta a terme cada dimecres i cada divendres a la biblioteca, al migdia. 

Podreu visitar l'exposició al llarg de 15 dies: 
des d’avui, divendres 14/03/14 al 28/03/14 

imatge extreta del següent bloc

En el Taller d’art els nens i nenes no només aprenen art sinó que també aprenen normes de convivència i ho fan a través de contes. En aquesta ocasió és tracta del llibre “Tomten” que va escriure Astrid Lindgren coneguda per ser la creadora de “Pippi Långstrump”, però que va escriure molts altres contes per nens i nenes. 

A la nostra biblioteca podeu trobar, d’aquesta autora, els següents documents: 
  •  Pippi Calzaslargas : todas las historias I3 BLA 
  •  Pippi Langstrump conte amb cançons    CD I CONTES
  •  Tomten                                             I1 ING **
  •  Ronja : la hija del bandolero                I3 JUV 
  •  Jo també vull anar a l'escola                I2 JOV 

Pel que fa a l'activitat realitzada amb el conte "Tomten" , la Roser i la Nuri ens ho expliquen en el text següent: 


"TOMTEN 

Aquest preciós llibre, ens parla, formalment, d’un nan vell, molt vell, en Tomten, que viu en una masia solitària que va ser construïda fa centenars d’anys, pels homes, al bell mig del bosc. 

Tomten vetlla cada nit pels animals i les persones que hi viuen. Els va a veure i, amb paraules de nan, els xiuxiueja que tinguin paciència perquè l’hivern està a punt d’acabar i aviat arribarà la primavera amb la seva herba fresca, les flors i les orenetes i tots en podran gaudir. 

Així doncs, és un llibre molt indicat per a aquesta època de l’any, a finals d’hivern, quan tots ja tenim ganes de que el dia s’allargui i poder gaudir de la natura i el sol. Cal dir, però, que no és el mateix l’hivern suec (d’on prové el conte) que el nostre, especialment el present, amb temperatures excepcionalment altes. 

Secundàriament, però, també fomenta en els infants la necessària virtut que és la paciència, de la qual ens hem de fornir perquè és tant útil i pràctica per a tota la vida. La paciència com a capacitat que, malhauradament, avui en dia és tant absent... 

A l’activitat de TALLER D’ART (activitat extraescolar a l’Escola Agustí Gifre i organitzada per l’Ampa) treballem amb aquest conte per tal d’assolir dos objectius: l’esmentat treball pedagògic i, principalment, el treball artístic fent una pintura després d’haver llegit el conte. 

Per a realitzar aquestes boniques pintures que podeu veure penjades al finestral, hem utilitzat pigments en sec i colors pastel. 

Nuri Negre i Roser Arimany de Taller Nimbe

Esperem que us agradi tan com a nosaltres!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada