13 de febrer 2014

Llibres adormits

Arrel d’una conversa amb una usuària va sorgir el tema dels llibres “adormits”... A la biblioteca li ha semblat una molt bona proposta i aquí us deixem amb les seves paraules:


 "A vegades recordem llibres que ens van agradar molt, i estranyament, no llegeix gaire més gent. Altres vegades, el fenomen és a l'inversa. Llibres pels que no hauries apostat ni l'esmorzar de l'hora del pati, es converteixen en una sorpresa que tothom llegeix i dels quals tothom parla. 

Per pressa, per mandra o pel que sigui, tinc tendència a mirar només l’aparador de novetats de la biblioteca. Com que no passejo entre prestatges, no agafo quasi mai cap llibre que hagi d’escollir només pel llom. I allí hi ha molts llibres adormits en vertical. 

M'agradaria poder despertar un llibre que em sorprengué tant per la trama, com pel plantejament. Aquest llibre també va estar a l'aparador de novetats fa anys, em sembla que l'edició és de l'any 2002, i ja fa anys dorm entre les prestatgeries. A mi m'agradaria que més persones el gaudissin tant com vaig gaudir jo llegint-lo. 

És un llibre d'intriga, amb un punt de novel•la negra que ocorre en una societat fantasiosament realista, on les obres d'art s'imprimeixen en el cos d'exclusives models, i aquestes obres són venudes, exposades i llogades. L'art és un bé amb el que s'especula, es trafica i s'extorsiona. Hi ha qui desitja aquestes "obres d'art humanes", i hi ha qui prefereix intentar aniquilar-les. I en el llibre hi ha algú que elimina l'art assassinant a les models, tot i que alguns només veuen la desgràcia d'haver malmès una obra pictòrica. 

Si avui al mostrador de novetats no hi ha cap llibre que us faci el pes, i no sabeu què agafar per endur-vos a casa, podeu provar amb "Clara en la Penúmbra". És de Jose Carlos Somoza, i el va publicar l'editorial Planeta. Segur que a la Clara, la protagonista del llibre, li agradarà que la despertin de les pàgines la seva història. 

Marina"



S’accepten més suggeriments!!!

2 comentaris:

  1. Hola Marina, Acabo de llegir el llibre. Gràcies per recomanar-lo.El tema és dur, però perfectament verossímil en un món com el nostre. I la novel.la està molt ben estructurada. Gràcies de nou!

    ResponElimina
  2. Gràcies Anònim pel teu comentari...li farem arribar a la Marina :)

    ResponElimina