31 de maig 2012

Exposició de ganxet per Montse Riera

Aquest juny podeu gaudir d’una exposició en manualitats de ganxet. Els ha fet la Montse Riera o més coneguda com la Montse de “Mas Xemins”. Tan sols és una petita mostra del que fa, però ja veure-ho que us agradaran molt. 

La Montse sent verdadera passió per aquest art. La seva afició, podríem dir, que va començar al voltant del 8 anys a Cassà quan anava a un col•legi de monges i feien les “labors” els dijous a la tarda.Ara ja porta més de 30 anys ensenyant a fer ganxet. 

En els seus inicis ensenyava, ja essent casada, a l’escola de Sant Gregori justament on ara és el Casal de joves “El Bolet”. Després varen venir les fires, a les quals encara avui dia està assistint. Algunes de les quals tenen molta anomenada com: la de Sant Lluc a Olot, o les de Llafranc, L’Escala o Figueres. 

Continua ensenyant a tothom que en vulgui aprendre i alhora assessora i dona consells a qui els necessiti. Cada dilluns, a la tarda, la podeu trobar al Casal de Jubilats de Sant Gregori. A banda, d’aquesta tasca educativa, ha format part de del gremi d’artesans del Pont de Pedra (Girona). Alguns anys fins i tot n’ha estat la directora. Ara bé, normalment treballa a casa seva. 

Té el suport incondicional de la seva família. El seu home la sol acompanyar en cadascuna de les Fires, si res més no a muntar i desmuntar la parada. I quan ell  parla de la Montse se li nota que l’admira moltíssim i se li encenen els ullets amb una espurna de felicitat. Segons ell, practicar ganxet, és una bona teràpia perquè ajuda a relaxar-se, agilitza la destresa manual i qui en pràctica amb regularitat pot frenar els símptomes de demència. 

Les noves eines informàtiques no són el que més interessen a la Montse i per aquest motiu si volem veure els seus treballs ens hem d’acostar a Fires i o Exposicions com la que tindrem a la biblioteca. 

Recordeu que la tindrem del 4 al 30 de juny!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada