26 de maig 2012

“El Port de les aromes” al ClubDeLectura

El dijous al vespre John Lanchester ens va visitar. No ho va fer de cos present, però sí en esperit per mitjà de la Carme Ferrer. 

El varem notar proper, humà, senzill i amb un gran bagatge cultural i tot gràcies a la Carme que ens el va fer conèixer de primera mà. 

La Carme, tal i com dèiem en un post anterior és la LLIBRETERA de l’Empúries de Girona i diem Llibretera en Majúscules perquè té tot el que una persona desitja del seu llibreter de capçalera: recomana, suggereix, proposa, accepta crítiques, afirma posicions, crea addiccions i tot des d’una senzillesa increïble.

La Carme té una veu cantarina que acompanya i envolta als oients suaument. Amb aquesta veu especial ens va explicar com és Lanchester. Ho va fer per mitjà d’anècdotes que li varen passar amb ell quan aquest va guanyar el Premi Llibreter al 2005 amb el llibre el Port de les aromes. En aquells moments Lanchester va poder gaudir de 2 magnífics dies per BCN i Girona i la Carme en va ser una de les cicerones.

El Port de les aromes és el llibre que hem llegit i comentat en aquesta darrera sessió. Els assistents varem coincidir completament en el que ja es va parlar en el seu moment en el programa de "De llibres" de TV3 tot i que amb els matisos de cadascun de nosaltres.

Tots varem poder dir la nostra i en cada una de les opinions aportades teníem l’assessorament de les Dues Carmes que aprofundien les nostres percepcions.

La Carme Callejón, conductora del ClubDeLectura, ens va fer adonar, per exemple, de les dificultats narratives del llibre: una primera persona és la narradora però des de l’òptica de diferents personatges.

La Carme Ferrer va aportar empatia cap a les nostres opinions. Cada cosa que dèiem ella s’hi sentia identificada i valorava positivament les nostres observacions.

Els dos fets van aconseguir que tinguéssim una tertúlia molt i molt especial.

La trobada, a banda de portar-nos a compartir la lectura, va agafar un nou caire quan la Carme Callejón ens va encoratjar a donar un pas més i ens va suggerir que per la propera lectura defenséssim alguna altra lectura que ens hagués recordat per algun motiu al que llegíem en aquell moment… Aquesta proposta té l’objectiu d’enriquir-nos uns als altres i a tots ens va semblar una bona idea.

I parlant de noves propostes, es va aprofitar el moment de la tertúlia per posar-nos al dia de moltes altres notícies relacionades d’una manera o altra amb la lectura. Per exemple, el proper 02/06/12 hi ha la XII edició de Lectura Viva a Girona amb el tema “Autors Gironins”. La trobada, tal i com veieu a l’enllaç, és de 9 a 20h a la Plaça del Mercaders. A les 19h hi haurà la cloenda amb el Sr. Mirambell pare de la Remei de l’Escola. L’acte està organitzat pel gremi de llibreters de Girona i Els Amics dels Museus.

En la Lectura Viva d’aquest any hi participaran alguns membres del nostre ClubDeLectura. Aprofitem aquest raconet perquè hi assistiu o bé com a oients o bé us animeu a llegir-hi!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada