24 de novembre 2023

“La matèria de l’esperit” de Jaume Cabre al club DeLectura

Ahir vespre ens varem trobar en el club DeLectura per comentar l’assaig de J. Cabré La matèria de l’esperit. Va conduir la sessió Carme Callejon. 

Més enllà de les observacions vers l’escriptura de Cabré: fàcil, didàctic, vocabulari difícil, descobriment d’autors desconeguts, ús excessiu – per molts de nosaltres- de la lectura musical... ens trobem davant d’una reflexió sobre la lectura des de la perspectiva de l’escriptor. En aquesta obra hi trobem, per part de Cabré, del respecte per a qualsevol tipus de lector i l’empoderament de la persona mitjançant l’acte de llegir. 

Varen sorgir aquestes tems i altres com: quin és l’objectiu de l’escriptor? Ser llegit? Ser contemplat? Tenir la necessitat d’escriure sense importar-li si allò que escriu tindrà algun lector? . O al voltant del tema dels drets d’editar o no alguna obra d’una autor pòstumament... O al sentit de formar part d'un grup de persones que llegeixen el mateix en un mateix lapsus de temps per comentar-lo i descobrir diverses lectures, o la sort que tenim d'haver comptat amb la Carme en lectures guiades....Potser varen sorgir pel fet de ser, la majoria de nosaltres, persones lectores no avesades als assajos? En tot cas es va generar diàleg i varen fer que la trobada d’ahir fos molt interessant.

Gràcies Carme per la proposta i gràcies a totes les persones que feu possible aquest club!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada