13 d’abril 2022

7a trobada del club de lectura de 5è i 6è 4 d’abril del 2022

El llibre que teníem per comentar aquest dilluns era Azur & Asmar, de Michel Ocelot. És un llibre preciós, amb unes il·lustracions tan plenes de color que costa de decidir quina és la més bonica.  

 

Però el millor ha estat quan la Sessi, la nostra conductora, ens ha ensenyat el llibre En tiempos de Azur & Asmar, del mateix Michel Ocelot i de la Sandrine Mirza. No podíem treure els ulls de sobre del llibre. Era molt interessant veure com les imatges i la història del llibre que hem llegit a casa es corresponien a les fotografies reals de llocs i de moments de la vida de cada dia de la gent del país islàmic  del llibre que ens ensenyava la Sessi. Una passada!

 

I ara, per fi! ens toca el còmic, Astèrix a la Bretanya. Sembla que això dels còmics sigui només per riure i passar-s’ho bé una estona, però no sempre és així. De moment ja hem après que els gals, la tribu de l’Astèrix i de l’Obèlix, era una tribu celta, igual que els bretons, els habitants de la Bretanya. També hem après, i més que aprendrem llegint el còmic, que tot i ser celtes, els uns de la Gàlia i els altres de la Bretanya, tenien les seves diferències, fins i tot en la parla però que, més o menys, s’entenien.

També hem après que la seva llengua és molt, però que molt diferent a la nostra i que encara es parla a la Bretanya francesa i a la Bretanya de la Gran Bretanya. Ah! i que tenien una pila de divinitats que no eren les mateixes que les dels romans.

 

A veure què més haurem après quan acabem de llegir el llibre!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada