29 d’abril 2022

2022_04 Prèvia de la Fira Nostaldisc vol.5 a la biblioteca

Avui a la biblioteca hem viscut el primer acte de la Nostaldisc Fira del Disc i Cultura del Rock’n’roll de la Vall del Llémena. Ja comença a ser una tradició acollir aquest primer esdeveniment al nostre municipi.

Una trentena de persones han escoltat als membres de l’organització Le2x, l’associació sense ànim de lucre dedicada a la difusió de la cultura musical, impulsora de la Fira on el protagonista és el vinil. Enguany es celebrarà el diumenge 8 de maig a l’Espai La Pineda.

Han desglossat els principals eixos que enguany són bàsicament tres: comptar amb una àmplia oferta en estands de vinils, implicar al públic familiar en la Fira i oferir un fort component de la música en directe. Així, el matí estarà dedicat al públic familiar amb els tallers de Meraki.440 i l’espectacle del Mag Gepis. Al migdia, l’escriptor i cantant de Sopa de Cabra, Gerard Quintana,  farà el pregó i seguidament concert-vermut amb The Rock’n’roll Brothers farà un repàs de la història del rock. Tot seguit  hi haurà un espectacle de producció Nostaldisc on DJ Mr Blond i l’artista plàstic Ilich Roimeser col·laboraran junts dalt l’escenari creant  “2 artistes a 4 mans”. A la tarda, més música en directe: el blues elèctric de Waltrapa & the Cashmakers i el hard rock metal d’Slavedown, dues molt bones bandes que tancaran una Fira que no et pots perdre. Tots els actes seran gratuïts. Us convidem a ser-hi tot el dia. Serà una experiència  inoblidable.

Seguidament, sense deixar la música de banda, l’escriptor Jordi Prat ha presentat la seva segona obra “Prettiest Train” (El tren més bonic) Un llibre on el blues és el protagonista, un llibre per endinsar-te a l’Amèrica negra, quan la música era la vàlvula d’alleugeriment i queixa d’uns músics que representaven un sentiment general. Els assistents hem rigut i patit amb les paraules d’en Jordi que ens ha cedit un exemplar amb una dedicatòria per tots: “Benvolgut lector de Sant Gregori, espero i desitjo que el teu particular viatge en tren a la recerca de les “fonts de l’eterna negritud” musical sigui complaent i enriquidor”. Ja us avancem que ho serà, vine i agafa’l en préstec!

Finalment com passarà a la Nostaldisc d’enguany, la música en directe ha tancat l’acte d’avui. Dos músics de casa nostra que junts s’anomenen: 27notes. La veu encantadora de Judit Ripoll i l’excel·lent guitarra d’Enric Angelats ens han fet viatjar per la música intimista, nostàlgica i no comercial amb una gran sensibilitat. Han posat l’ànima a cadascuna de les cançons del seu repertori de jazz, bossa-nova, soul i pop-rock.

Per tancar, s’ha fet un petit homenatge a Xevi Rodriguez, un dels quatre socis fundadors de Le2x que ens ha deixat recentment. Siguis on siguis t’estimem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada