06 de juny 2018

Presentació conjunta a la Biblioteca: “Mai és demà”+ Setmanari “La República”

Ahir tarda ens varem trobar a la biblioteca per conèixer una mica més a Joan Albareda i el seu llibre Mai és demà i també per saber més sobre el Setmanari La República. Va fer la introducció en Jaume de Can Ribas. 

En Jaume ens explica quin és el seu lligam amb en Joan i quina impressió li ha fet la novel•la en llegir-la. Val a dir que en para molt bé. També ens introdueix a Carles Ribera i a Carme Renedo. 

En Carles Ribera és el director del Setmanari la República. Mig en broma mig seriosament ens diu que ell és el “taloner” d’en Joan. I més seriosament que rient ens parla àmpliament del Setmanari la República. De quins són els inicis, qui conforme aquesta publicació i quins són els objectius que hi ha darrera. També ens parla de quina relació té amb en Joan Albareda i la raó que fa possible que el setmanari pugui ser presentat conjuntament amb la novel•la. 
Bàsicament el setmanari neix amb la voluntat de normalitzar els àmbits republicans de Catalunya. Allà s’hi parla de política però també d’altres molts temes sempre enfocats des de la visió que pugui interessar a un republicà. En Mai és demà també hi ha un fons republicà, és parla de política, i també de molts altres temes. 

La Carme Renedo és la directora de la Central de biblioteques de Girona i és republicana. Té un lligam especial amb en Joan i ja és la tercera presentació que fa del llibre. En aquesta ocasió està especialment contenta perquè la fa dins d’una biblioteca, espai cultural i de llibertat per excel•lència. 
Ens parla d’en Joan amb moltes floretes i es diu que totes són presents en la novel•la. Ja sigui reflectits en el tarannà dels personatges, dels viatges o de la narració... ens el presenta del davant i del reves. 

Tot seguit en Joan, després d’agrair la bona acceptació que està obtenint de Mai és demà ens confesa que s'ho està pasant molt bé presentant-la i ens explica els motius que el varen portar a escriure-la. 
A ell sempre li ha agradat escriure. Columnista la Punt Diari, al diari de la Plana de Vic (on hi té família) ha posat cos i ànima al servei del país. Un els fundadors de l’Assemblea, Fundador de Catalunya Estat...per tant, ha estat i és una persona treballadora pel país. 
Degut a problemes de salut personals i a altres circumstàncies veu possible realitzar un dels seus somnis. Fa temps que té una idea al cap: posar en la veu d’un noi tot el que ell pensa, les seves idees. Aquesta novel•la que bé podria estar dividida en dos novel•les diferents però completament lligades entre elles donen peu a un llibre amb història. 

D
esprés de sentir a les persones que n’han parlat estem segurs que molts dels oients la llegiran. Gràcies a tothom!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada