20 de juny 2018

"Poemes de l’alquimista" al Club de Lectura de Sant Gregori

Ahir al vespre varem gaudir d’una tertúlia poètica acompanyats d’Anna Maluquer. Tots varem poder dir la nostra però l’Anna va aconseguir transportar-nos en un espai i moment únic. 


En el nostre club de lectura llegim una mica de tot i, cada any, almenys una de les propostes gira entorn la poesia. Aquest cop, aprofitant que el passat 2017 es va celebrar el centenari del naixement de Josep Palau i Fabre hem llegit Poemes de l’Alquimista. Gràcies al Servei de biblioteques de la Generalitat de Catalunya i al programa “Clàssics catalans al vostre club de lectura" hem comptat amb l’especialista Anna Maluquer. Ella ens va saber transmetre la seva passió per la poesia. 

La Carme Callejon, la nostra fantàstica conductora, ens havia fet una proposta: que escollíssim algun poema que per algun motiu ens hagués copsat i que en la trobada ens pronunciéssim. També ens havia passat informació del poeta. La trobareu aquí. Així que molts estàvem una mica a l’expectativa. 

Per tant, quan l’Anna ens va parlar de J. Palau i Fabre, molts ja en sabíem alguna cosa. Tot i això, l’Anna ens va sorprendre molt agradablement. Ella ens en va parlar del poeta des del coneixement que li proporciona estar lligada amb la Fundació Josep Palau i Fabre, parlar amb l’Alícia – l’última companya del poeta-, i ser una persona enamorada de la seva professió. 

Ens en va parlar del dret i del revés. Ens va escoltar i ens va deixar dir la nostra, afegint-hi nous punts de vista o confirmant les nostres visions. Ens va llegir alguns dels poemes. Alguns fins i tot de memòria. L’Anna ens va fer viure la poesia i des d’aquest raconet li estem molt agraïts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada