25 de maig 2017

Visites escolars: 3T curs 2016-2017

La mainada de l’escola ha vingut a fer les seves terceres visites a la biblioteca. En aquesta ocasió hem continuat treballant perquè els alumnes de tercer, quart, cinquè i sisè siguin més autònoms. Per aquest motiu hem anat jugant i treballant amb ells diferents activitats. 

Amb els de 3r els hem continuat ensenyant el funcionament de la biblioteca, han vist les darreres novetats que ens han arribat i els hem explicat algun conte. També han pogut gaudir d’un recurs que ens ha deixat la Central de Biblioteques per millorar l’hàbit lector. Era una maleta viatgera plena de lectures súper interessants. Es deia Arrela’t a la lectura i ha agradat tant als nens i nenes com als adults que n’han pogut fer-ne ús. 

Amb els de 4rt hem resolt els acròstics que havien preparat a l’escola. Han estat molt treballats i n’hem penjat uns quans per tota la biblioteca durant un temps. També hem explicat un conte que ha donat peu a fer un debat sobre l’educació i el civisme. 

Amb els de hem explicat característiques del còmic. Com i on va néixer, com s’anomenen els primers dibuixants de còmics, com estan distribuïts els còmics per a la nostra biblioteca, quins tipus de còmics podem trobar...També hem aprofitat per parlat de les diferències i similituds amb els àlbums il•lustrats. 

Amb els de hem repartit la mainada amb dos grups. Mentre un grup mirava les darreres novetats de la biblioteca i aprofitaven per llegir una estoneta, amb l’altre grup hem vist com funcionava el catàleg Argus. Amb un curs ha anat molt bé perquè hem pogut veure si tenien o no llibres en préstec. Com renovar-los i també com fer llistes de material que els interessi. Amb l’altra no ha pogut ser perquè els ordinadors no funcionaven correctament. Si algun noi o noia dels que no ha pogut practicar vol que l'hi ensenyem que vingui al taulell de la biblioteca i el formarem :)

El conte que hem explicat a la majoria de ursos ha estat Diga-l’hi al pare, diga-l’hi a la mare. Molt recomanable també pels "papes"!!!

Tot seguit teniu alguna imatge d’alguna de les sessions: 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada