11 de maig 2016

Miquel Jassans, un home intens...inauguració de l'exposició "Llum d'albada"

Aquest passat divendres, a la biblioteca, varem inaugurar l’exposició pictòrica de Miquel S. Jassans. La presentació va anar a càrrec de Cesc Compte  i com que el que va dir en Cesc ens va agradar molt ens farem nostres les seves paraules ;) 

Abans però una mica, poca, d’història de Miquel Jassans. Va néixer a Alforja al 1937 i actualment viu a Reus. Diplomat en arqueologia hispànica, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i membre actiu de la Societat Onomàstica. Pintor, escriptor, professor d’art, fotògraf, cercador de noms...Com podeu copsar la seva trajectòria és llarga, llarga. 

foto: Pep Caballé
Cesc ens va explicar, talment com si fóssim alumnes en una de les classes de Miquel:
 “Havia vist algun quadre seu, algun dibuix, però quan entres a l’estudi d’un artista és com si entressis dins seu i els veus i vius molt més intensament. Un desordre habitual per un artista: pinzells arreu, teles a mig fer, d’altres ja ben estibades, ... I una de les coses que potser va cridar-me més l’atenció de la mirada així com l’objectiu de la càmera fotogràfica, van ser les paletes o potser fustes plenes de colors, barreges de colors, muntanyes de colors amb relleu inclòs d’on havien sortit quadres, cares, esbossos, però sobretot paisatges. Materials diversos per fer obra amb tècniques diverses: esmalts, olis, acrílics, aiguaforts, aquarel·les, dibuixos a llapis, en color, en blanc i negre, ... Preocupat més per la taca de color que pel dibuix. En Miquel, influït per l’impressionisme ja des dels 19 anys, és un pintor impressionant!!! 

Així, per poder definir-lo una mica més he demanat a la família que en Miquel té a Sant Gregori que em parlessin d’ell amb adjectius i això és el resultat: 

En Miquel és com un nen curiós, curiós i creatiu, imaginatiu i rebel. Ha demostrat ser una artista virtuós, avantguardista, una persona sàvia, crítica amb els convencionalismes i amant de la bellesa.

Jo, que tinc la sort d’haver passat bones estones amb ell n’hi afegiria algun més: color, estima. textura, investigador, comunicador, lluminós, amant, emoció... Així doncs: 

Només hi ha vida si hi ha comunicació. En Miquel s’expressa i es comunica de manera mestra, intensa amb la seva pintura. La seva obra, des del paisatge més proper fins a les galàxies més llunyanes no ens deixa indiferents. En Miquel és comunicació en colors, per tant en Miquel és vida!” 

Després d’aquestes paraules tan ben trobades nosaltres només podem dir que tenim el plaer de comptar amb la seva obra dins de la biblioteca per un mes. Aprofiteu-ho!!! Veureu tots els adjectius aquí anomenats ben presents i GAUDIREU!!! 

Per nosaltres en Miquel pinta, escriu, exposa, ensenya... tot ho fa amb interès... amb INTENSITAT! I això és el que transmeten, ara i aquí, les seves obres. 

Us esperem!!!

Foto: Pep Caballé

foto: Pep Caballé

Foto: Pep Caballé


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada