21 de gener 2016

Guimerà al Club DeLectura

Ahir vespre varem tenir una nova sessió al Club DeLectura. Varem parlar de Guimerà i sobretot de la seva obra. En concret de l’obra de teatre Ma Rosa

Parlar de Guimerà és parlar de la ruptura amb el teatre grandiloqüent que es representava fins el moment. Ell és considerat un renovador del teatre. Alhora crea un teatre clàssic doncs hi ha moltes acotacions i tot sovint són tragèdies a l’estil grec. Justament per aquesta característica és un teatre que ha perdurat fins ara. Doncs els triangles amorosos que hi ha en Ma Rosa els podem trobar també en l’actualitat. 

De fet, no cal que aquí expliqui res... doncs ja hi ha altres fons ton poder trobar molta informació tant de Guimerà, com de les seves obres, com la d’aquesta en concret... com per exemple la que podeu trobar en els següents enllaços que ens ha passat la nostra conductora Carme Callejon i que us deixem tot seguit: 
Critica sobre la posada en escena de la Carlota Subirós. Es pot anar a veure fins el 28 de febrer a la Sala Petita del TNC. 
 
Així doncs, el que fa interessant assistir a un club de lectura, almenys com és el nostre, és el fet de compartir el que cadascun de nosaltres ha llegit, vist, trobat o retrobat amb la pròpia lectura. Poder- ho comentar, validar, contrastar i/o transmetre-ho a la resta del grup. Veure com una lectura ens porta a una altra. Ser conscients que ja hem llegit el mateix drama però amb conseqüències totalment diferents. En definitiva: GAUDIR de la lectura. 

Gràcies a tots i totes per les vostres aportacions!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada