18 de juny 2015

"EL CARRER FRANKLIN" de Lluïsa Cunillé al Clud DeLectura

Ahir al vespre, les contertulianes del Club DeLectura – només érem dones- ens varem trobar al voltant del sofà de la biblioteca per parlar de El carrer Franklin... i ja sigui perquè només érem dones o perquè estàvem ena quest nou entorn del sofà, algunes de nosaltres ens varem deixar anar i varem tenir una tertúlia molt intensa.  

El carrer Franklin és una obra de teatre de Lluïsa Cunillé que forma part del projecte “Llegim el Teatre”. Recordem que “Llegim el Teatre” és una activitat organitzada conjuntament pel Departament de Cultura i el Teatre Nacional de Catalunya amb la finalitat d’apropar aquests textos i les representacions a més població. 

Lluïsa Cunillé, està considerada la millor d’aquest gènere de la nostra actualitat i per a nosaltres ha estat una bona descoberta. La seva manera de presentar una situació concreta ens ha divertit tot i que parla de la crisi de manera punyent. De fet, pensem que és tracta d’una persona molt culta i o que ha tingut moltes vivències. Així doncs, hem trobat El carrer Franklin ple de simbolisme amb una visió profundament crítica de la nostra societat actual. 

Cunillé ha fet servir un humor esperpèntic tipus Valle Inclan, o potser, com assenyala la Carme, tipus Germans Marx... així, una mica força absurd, per retratar la nostra actual crisi econòmica. Ella explica fets sociologicament importants per mitjà d’escenes petites i en aquesta obra, en concret,  fa una “crítica” de manera molt sintètica i escaient però alhora profunda la crisi econòmica on fa temps estem immersos. De fet és tant actual que costa de trobar-hi perspectiva; tot i això és una bona lectura i des d’aquí us la recomanem.


4 comentaris:

  1. Perdoneu, és Lluïsa Cunillé, no Teresa.
    Ha estat un error involuntari.

    ResponElimina
  2. Aprofitem per desitjat un feliç sant a la nostra bibliotecària de capçalera, amb molts petons.

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. Anònim, gràcies per detectar l'error!!! Ja està resolt! Espero que Lluïsa Cunillé, si mai no llegeix aquest post no se'ns enfadi!!!
    D'altra banda t’agraeixo la felicitació que també podem fer extensiva a Lluïsa Cunillé.
    Gràcies

    ResponElimina