30 d’abril 2015

Trobada amb en Toni Ruscalleda

Ahir a la tarda els nens i nenes de tercer de l’Escola Agustí es varen trobar amb en Toni Ruscalleda a la biblioteca. Ell els va explicar, entre d’altres punts, quina diferència hi ha entre joc i esport. 

Per donar més visibilitat a l’activitat, la biblioteca ja feia dies que estava decorada, de fet encara ho està!, amb unes figures representatives d’algun joc dels que surten al llibre Recull de Jocs Populars Gironins, de Toni Ruscalleda i Pep Caballé. Hi va haver un munt de gent que va fer possible que tinguéssim aquestes figures tant i tant “xules”: l’Aniol Ruhi, en Francesc Carbonell, l’Ariadna López i la Mireia Carmona. 

Així doncs, moltes persones es varen interessar per aquesta activitat, que ha estat emmarcada dins de la setmana cultural de l’escola, enguany dedicada als esports... Ara bé, ha estat possible realitzar-la gràcies a la bona disponibilitat d’en Toni i del professorat. En Toni els va narrar com ell i les persones de la seva edat anaven a escola, com hi jugaven i com feien esport... Dins de l’escola, a fora o a casa. 

I és que en Toni, ja fa molts i molts anys, juntament amb en Pep Caballé varen tenir l’encàrrec de l’ajuntament de Girona d’esbrinar quins eren els jocs més populars gironins. Ells s’ho varen passar molt bé fent-ho i els varen recollir en un llibret que o bé podeu trobar en aquest enllaç o bé físicament a la nostra biblioteca. 

En Toni, amb molta habilitat, va saber posar-se als infants i als adults a la butxaca. Va fer les explicacions involucrant-los, interactuant-hi fent-los preguntes i cantant i o gesticulant amb ells. 




Un cop feta aquesta introducció als jocs populars varem anar tots plegats a jugar a la Plaça del Poble. Allà, amb l’ajut de la Júlia Matamoros i l’Anna Busquets, ambdues col•laboradores de la biblioteca en el projecte Brigada Jove; i la Mireia Carmona es varen repartir els nens i nenes per grups i es va jugar a la Pesta, Volen en volen, a Marissa i a Diu el Rei. També hi varen participar els mestres de l’alumnat de tercer i com no en Toni Ruscalleda!






Pensem que la mainada s’ho va passar molt bé... i que jugant jugant va aprendre una mica més de les nostres tradicions. 

Des d’aquest raconet donem les gràcies a totes les persones que ho han fet possible, Gràcies!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada