La Biblioteca Miquel Martí i Pol inicia un nou projecte arrel de la demanda dels nostres usuaris. És tracta de l’anomenat passallibres (en anglès, bookcrossing) que consisteix a deixar llibres en llocs públics per tal que altres els recullin, els llegeixin i els tornin a deixar. El funcionament és simple.... i és una bona manera de conèixer nous llibres i nous lectors.
Així doncs, a l’entrada de la biblioteca trobareu un espai per a tal fi. Allà hi haurà llibres per endur-vos i, allà en podreu deixar perquè altres lectors gaudeixin de les lectures que vosaltres ja no voleu. Tot això sense haver de demanar el préstec a la biblioteca.
Esperem que sigui un bon recurs per donar una "segona" vida als vostres llibres!!!
Una mica d’història
El moviment fou iniciat per Ron Hornbaker el 17 d'abril de 2001.
El passallibres compta amb destacats escriptors entre els seus membres. Segons els bookcrossers és una forma de promocionar la lectura i, per tant, d'afavorir als escriptors. Quan una persona llegeix un llibre i li agrada pot comprar-lo per distribuir-lo com a nou llibre compartit.
El bookcrossing ja és un fenomen global i cada cop són més les persones que es sumen a aquest moviment d’alliberació de llibres.
Uns casos propers
- El 324.cat proposa una campanya de "bookcrossing" perquè els llibres són més vius com més vegades es llegeixen
- El "bookcrossing" consisteix, essencialment, a donar sortida a llibres que no volem i a aconseguir-ne d'altres que sí que volem. Hi ha moltes maneres de fer-ho, de fet, la periodista Victòria Miró va fer un reportatge fantàstic sobre la iniciativa d'"alliberar llibres" que es va dur a terme l'últim Sant Jordi.
- La URV fomenta la lectura habilitant un punt de passallibres
Publicacions URV, que allibera periòdicament títols del catàleg per donar a conèixer les obres universitàries de caràcter institucional, docent, investigador i divulgatiu que s'editen, participa en la iniciativa deixant obres al punt de passallibres. Igualment, el CRAI del campus Catalunya hi deixa duplicats de revistes de temes diversos, que de fet es poden emportar lliurament i no cal que siguin retornades.
Escrit per Carles Sapena. Cartell de Miquel Bohigas.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada