30 de desembre 2014

"30 dies per salvar el Llémena" de Xavier Cussell

Uns dies enrere a la biblioteca vam rebre al periodista Xavier Cusell, que va presentar la seva opera prima 30 dies per salvar el Llémena o "30 dies d’exposició pública” davant un públic format per 26 assistents, entre ells l'actual president de l'Ateneu, en Joan Vidal que és qui va fer una breu introducció del periodista.

Durant la presentació, en Xavier va exposar els motius que el van portar a escriure un llibre que de bon principi no s’esperava crear, però després del procés en defensa de Sant Aniol va veure oportú deixar constància d’aquest fet, que de ben segur, serà quelcom útil en el futur. La imatge de la portada és una llúdriga de riu, l’ús d’aquesta imatge es déu a la simbologia de la riquesa de fauna que podem trobar a la Vall, riquesa que es podria empobrir si no fos per la gent que hi viu i se’n preocupa. 

Un altre punt que es va reforçar a l’inici de la presentació és que tot el viscut en aquesta experiència sorgeix de la necessitat de transformar els neguits en política, fer un pas més i anar a buscar el diàleg. Cosa que segurament molts pensem però pocs decidim fer aquest pas. 

Xavier va parlar de com l’entitat es va reunir amb la Mancomunitat, i tot i trobar-se en minoria van rebre el suport d’aquesta. 

Finalment, abans de la ronda de preguntes i observacions, el periodista expressà la satisfacció envers el resultat i la necessitat de deixar aquest procés per escrit. També va reforçar l’ idea que hi ha darrere l’ anteriorment esmentada llúdriga: l’importància de fotografiar i fer un seguiment de les espècies que habiten la Vall. 

Text i fotografia, Bernat Royo

 

Ben aviat podreu trobar aquest llibre al fons de la biblioteca :)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada