31 de gener 2011

Maridatges entre la lectura i el vi



El Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona organitza una trobada de grup de lectura a través d’un maridatge entre la lectura i el vi.
· L’experiència es durà a terme per primer cop el proper divendres, 18 de febrer, a la biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella, i es té previst que després es repeteixi en altres poblacions.
· El projecte forma part de la programació estable de clubs de lectura a les biblioteques públiques de les comarques gironines, i s’hi afegeix, en aquest tipus de trobada, el vi.
· La trobada comptarà amb la presència de l’escriptor Miquel Martín, l’actriu Olga Cercós i el sommelier Xevi Morera, d’Empordàlia.

El divendres 18 de febrer s’inaugura, a la biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella, un nou projecte impulsat pel Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona: «Vinoteca: maridatge entre la lectura i el vi».

Es tracta d’una trobada de grup de lectura durant la qual, a banda de debatre sobre determinats textos i comentar-los, els participants podran gaudir d'una degustació de vins maridats amb els esmentats textos, de manera que vi i literatura evoquin sensacions similars i es potenciïn mútuament.

La idea va sorgir d’un article de Miquel Martín publicat el 21 de novembre al Diari de Girona en què, amb el títol «Llibres i vins», es proposava "maridatges entre la lectura i el vi". La proposta va ser ben rebuda pel grup de treball Llibres i Companyia, que s’encarrega de coordinar la programació estable de clubs de lectura a les biblioteques públiques de les comarques gironines, i es va decidir fer un pas més i afegir el vi a aquest tipus de trobada. L’objectiu és difondre coneixement sobre enologia i literatura de manera original.

El maridatge que tindrà lloc el proper divendres 18 de febrer a la biblioteca Francesc Ferrer i Guàrdia de Caldes de Malavella comptarà amb la presència de l’escriptor Miquel Martín, l’actriu Olga Cercós, el sommelier Xevi Morera, d’Empordàlia, i un selecte grup d’usuaris amb una gran tradició en tertúlies literàries i activitats culturals i gastronòmiques.

Es té previst que després d’aquesta primera trobada de maridatge entre la lectura i el vi, l’experiència es repeteixi a altres biblioteques gironines que tenen grups de lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada