17 d’octubre 2024

2024_10 Comencem la nova temporada del club DeLectura llegint teatre!

Ahir vespre, tot de membres del Club DeLectura, ens varem trobar per parlar de bruixes arrel de l’obra de teatre “Vosaltres, les bruixes” de Jan Vilanova Claudín. Va conduir la trobada la nostra coordinadora Carme Callejon. 

Parlar de bruixes sempre té el seu què. La majoria teníem unes idees preconcebudes que, en comentar aquesta obra de teatre, han anat canviant un xic.
Per exemple: Catalunya va ser un dels focus més importats de bruixeria de tot Europa. En el mateix període, si es compara amb Castellà, allà no va haver cap judici de bruixeria mentre que a Catalunya n’hi ha més de 400 documentats.
Un altre exemple: la bruixeria era considerat un delicte civil. Algunes de les acusades demanàvem a la Inquisició que els fes el judici. I Aquests judicis eren transcrits per notari.

 

Alhora hi ha idees que teníem que s’han mantingut igual. 
Per exemple: la majoria de les acusacions eren de dones. I tot sovint eren delacions de veïnatge. O

Un altre exemple: les dones eren acusades de bruixeria perquè es tractava de dones empoderades, remeieres. Eren dones incòmodes pels estaments polítics i econòmics de l’època.

 

Evidentment, la tertúlia va donar per molts més temes... per aquest motiu us engresquem a que participeu en qualsevol club de Lectura. Us enriquíreu moltíssim. 

Aquesta obra l’han estrenada al TNC  aquest proppassat 4 d’octubre. Nosaltres hi anirem aquest proper dissabte. L’Ateneu ens ha organitzat el viatge i la Carme s’ha preocupat que tothom tingui les seva entrada. Després de la tertúlia ens sembla un pla perfecte! 

Gràcies Carme per la proposta i a l’Ateneu per posar-hi recursos!



 

08 d’octubre 2024

2024_10 Novetats

2024_10 Novetats P by Biblioteca de Sant Gregori

 

03 d’octubre 2024

2024_10 Conte Taller de la tardor amb Violeta Antò

El proper divendres 18 d’octubre tindrem una sessió d’un conte taller. A càrrec de la Violeta Antò, especialitzada en Waldorf. 

La Violeta ens explicarà un conte relacionat amb la tardor. Tot seguit podrem experimentar amb material per recrear la tardor. 

Us animeu? 

cartell: Miquel Bohigas

Cal que us inscriviu des del formulari que trobareu a la pàgina web de l’ajuntament.

Us esperem!

 

Balla’m un llibre: “Salades” a la Biblioteca

Ahir vespre varem tenir una activitat molt especial a la Biblioteca: “Balla’m un llibre: Salades”. Basat en “Te deix, amor, la mar com a penyora” de la Carme Riera. Com us explicàvem en l’anterior post és un projecte que actualment s’està portant a terme a 17 biblioteques. Nosaltres hem estat una de les escollides!!! 

Estem molt contentes del treball que ens han ofert les diferents persones que hi han participat: 
  • La Claudia Solwat amb la petita conferència sobre entendre la dansa moderna i contemporània ens ha ajudat a entrar dins la dansa. Ens ha convidat a “sentir” la peça i ens ha invitat a participar en la posterior xerrada. 
  • La Sol Vázquez, la Raquel Gualtero i la Pilar Rodriguez amb la seva interpretació, vestuari, amabilitat, respostes... 
Han estat meravelloses!!! 







També volem agrair a la resta de personal que ha fet possible que hàgim pogut gaudir de l’espectacle: 
  • A la brigada de l’ajuntament i altres serveis que ens han facilitat material divers 
  • A les diferents persones implicades en el projecte: l’Associació de Professional de la Dansa de Catalunya, el Departament de Cultura de la Generalitat , ... 
  • Al Rodrigo Ramse – tot i que no l’hem vist- per la música que ha posat en la proposta. I 
  • A les persones que vareu venir... perquè sense vosaltres res no seria possible 
Com a resum de l’experiència d’ahir us podem dir que les persones que hi varen assistir tornariem a repetir l’experiència. Per a moltes de nosaltres la dansa contemporània és una gran desconeguda i poder-ne gaudir d’una manera tan propera ha estat molt enriquidor. A més a més moltes de les persones que no s’havien llegit el llibre ARA se’l llegiran! 

Si llegiu aquest post i encara no heu anat a cap sessió de Balla’m un llibre us ho recomanem molt i molt. Les artistes ens han explicat que n’hi varis rodant ara mateix i que cada peça és única! Per instagram les podeu seguir a @explicardansa  o @la_solwat


Animeu-vos a anar-hi... en gaudireu molt!

 

02 d’octubre 2024

Laboratori de Lectura: el Rebost del Cau

Us proposem una activitat lectora molt engrescadora: el Laboratori de Lectura “El rebost del cau”. Activitat que ens arriba des del Servei de Biblioteques – Diputació de Girona. Creada pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil  

Un Laboratori de lectura és una experiència literària on es convida als infants i a les seves famílies a crear i experimentar al voltant de la lectura i el plaer de llegir . Permet acostar-se als llibres des de punts de vista diferents. 

En aquest cas el laboratori gira a l’entorn de ratolins. Entre ells, al probablemente més famós de la literatura, en Frederick de Leo Lionni. 

Us proposem, doncs, un espai de descoberta literaria. 


Aquesta activitat va adreçada a famílies amb infants de 5 a 7anys. Grups reduïts. Places limitades. Cal inscripció previa. Trobareu el formulari a la pàg web de l’ajuntament.

 

01 d’octubre 2024

2024 Entrega d’obsequis de LLEGIR TÉ PREMI

Ahir a la tarda varem fer la cloenda del LLEGIR TÉ PREMI 2024. Tot seguit us deixem amb un dels moments de la trobada: 

La Biblioteca, amb el suport de l’ajuntament, aposta per la lectura i la seva comprensió. Per aquest motiu l’any passat varem proposar una activitat lectora pels mesos d’estiu. 

Enguany, després de l’experiència de l’any passat, hem canviat el format. I ens hem adherit a la proposta LLEGIR TÉ PREMI Per nosaltres ha estat una molt bona experiència esperem que per vosaltres també!!! Hehhehe Si voleu ens podeu fer arribar les vostres opinions i comentaris! 

Pel que fa als obsequis preparats per la Biblioteca, la nostra regidora Júlia Sunyer va repartir-ne un a cadascuna de les persones que ha participat de manera activa en l’activitat. També va obsequiar amb una d’UNA ENTRADA DOBLE DE CINEMA D’ODEON (Espai Gironès) per qui ha tingut millor % d’encerts i es va sortejar una altra ENTRADA DOBLE DE CINEMA D’ODEON (Espai Gironès) entre la resta de participants. Aquestes entrades dobles ens han arribat per mitjà de l’Álvaro de l’estanc de Sant Gregori. 

A banda d’aquests obsequis hem comptat amb tres persones que han quedat entre les 150 primeres del rànking de tot Catalunya. Els ha tocat un PUNTS DE LLIBRE MAGNÈTIC a cadascuna d’elles. 

A la biblioteca només li queda agrair-vos la vostra participació i encoratjar-vos a continuar participant en les properes edicions de l’activitat!!!