02 de febrer 2024

4a trobada del club de lectura de 5è i 6è 25 de gener del 2024

Aquesta ha estat una trobada molt interessant i és que el llibre que hem llegit aquesta vegada, Atalanta: una jovençalla a la Grècia dels déus i dels herois, de Gianni Rodari, és un llibre molt interessant.

Llegir-lo ha tingut les seves dificultats, perquè surten els noms de molts personatges mitològics que no coneixem i algunes paraules que no són d’us habitual. Sort que som una colla molt llesta i hem sabut superar totes les dificultats. 

Hem estat parlant dels reptes que Atalanta ha d’anar superant a mida que la seva història avança i, la veritat, Atalanta és una noia molt forta i valenta, molt segura de sí mateixa que se’n surt molt bé de totes les dificultats que li surten al pas. Ha de lluitar contra el seu odi cap als homes (no hem acabat de saber si només cap els homes o cap els éssers humans en general, i és que quina mania d’escriure homes si es vol expressar persones!) i contra els homes (aquí si que ha quedat clar que l’escriptor es volia referir a homes) que la menystenen per ser dona.

Sobre la taula ha sorgit el tema del sexe i l’amor. N’hem parlat una mica, de l’amor i de l’enamorament. Teníem moltes ganes de parlar-ne i de riure’n, però al final ens hem decidit a tornar al tema del llibre i la història d’Atalanta. 

I, aleshores, va, i la Sessi escampa sobre la taula llibres de màgia, varetes màgiques, un barret de bruixa, pedres especials, una olla de pocions… de què anirà el proper llibre que llegirem? Doncs… de bruixes, El gran llibre de les bruixes, escrit per Antonio Tello i il·lustrat per Fernando Falcone. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada