16 de desembre 2022

Tercera trobada del club de lectura. Cicle Mitjà, dijous 15-12-2022

Hem estat llegint a casa L’oncle llop, un conte popular adaptat per Xosé Ballesteros i il·lustrat per Roger Olmos. És una història divertida d’una nena molt impertinent que acaba molt malament. A la majoria de nosaltres ens ha agradat. Però sabeu que hem descobert? Que fer traduccions amb el Google pot ser molt perillós. El llibre està ple d’errors que fins i tot nosaltres hem pogut descobrir!

També hem estat llegint Fatou, la nena tossuda, un conte popular del Senegal de Fatou Secka i Ramon Girona Duran. És un llibre molt negre en molts sentits, perquè és de color negre i també és una història negre perquè a la Fatou se la menja un lleó. Ens semblava que no ens havia agradat gaire, però la Paula, una nena del club de lectura, ens ha fet veure que és un llibre que ens explica moltes coses de l’Àfrica. Aleshores ja ens ha agradat més.

Després hem escoltat dos contes molt bonics, Les tres germanes lladres, que volien brillar com el sol de l’estiu, O MÉS! i La cambra prohibida, que és un conte popular negre però que acaba molt bé. També hem cantat alguna cançó negre. I és que les històries negres fan por però també ens agraden, eh!

Ens hem emportat els dos llibres cap a casa amb unes ganes de llegir-los…!!!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada