01 de desembre 2022

Segona trobada del club de lectura del CM. Dijous 24-11-2022

Altra vegada ens tornem a trobar! Ens moríem de ganes de poder explicar que havíem descobert tots els enigmes amagats en un dels àlbums il·lustrats que hem llegit aquesta vegada, L’enfonsa pirates, de Jonny Duddle. Un llibre que no us podeu perdre!

Hem recordat perquè, en l’altre llibre que em llegit, Allà on viuen els monstres, de Maurice Sendak, les il·lustracions van ocupant més espai a la pàgina a mida que vas entrant en la història. Hem comentat que, tot i que ja havíem llegit altres vegades aquest conte, no ens hi havíem fixat mai, ni nosaltres ni els de casa. Ara, si tornem a llegir aquest àlbum il·lustrat, ens hi fixarem sempre.

Estem aprenent que, si t’hi fixes bé, les il·lustracions aporten molta més informació que no ens pensem.

Després hem vist quins àlbums il·lustrats llegiríem aquest mes. Un serà L’oncle llop de Xosé Ballesteros i il·lustrat per Roger Olmos i Pastor. És un conte popular que primer fa riure i després tenir por. Les il·lustracions ens han sorprès força. Es veu que està molt mal traduït al català, li haurem de buscar totes les faltes mentre l’anem llegint.

L’altre llibre que llegirem és Fatou la nena tossuda, un conte popular del Senegal escrit en col·laboració entre Fatou Secka, que és narradora de contes del seu país, i Ramon Girona i Duran. Explica moltes coses sobre com es viu a l’Àfrica occidental. És una història molt seria que no ens ha acabat de fer el pès, i és que és molt seria. I el llibre molt negre.

I ara … fins el mes que ve!!!


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada