15 de novembre 2022

2022_10 Primera trobada del club de lectura de Cicle Superior


Què bé! El Club de Lectura per els grans de l’Escola es torna a posar en marxa! Hi ha cares noves i cares conegudes però totes amb moltes ganes de participar-hi.

Per a les cares noves hem tornat a recordar què és un club de lectura. Els que ja ho sabíem els hem dit que un club de lectura no és un lloc, sinó una gent. Nosaltres som el club i el nostre lloc de trobada és la biblioteca, que és qui ho organitza.

Ha estat divertit que damunt la taula de treball ens hi em trobat una pila de ninots, però encara no els podíem tocar, tot i que en teníem moltes ganes. Però primer la Sessi, que serà la nostra conductora, ens ha explicat quina mena de llibres llegirem aquest curs: seran tots històries de gent que ha guanyat premis importants pels llibres que han escrit, fins i tot premis Nobel.

I ara ja podem tocar les figures i els ninots. La pregunta ha estat: com és que l’elefant té la trompa tan llarga? o perquè té la girafa el coll tan llarg? o què li va passar al rinoceront perquè se li arrugués la pell d’aquesta manera? Entre nosaltres han sortit algunes idees fantasioses molt ben trobades.

Però… quines idees fantasioses, originals, enginyoses i improbables se li van acudir a Rudyard Kipling, premi Nobel de literatura 1907, en el seu llibre Precisament així? Doncs, ho sabrem llegint-lo. Llibre il·lustrat pel gran il·lustrador Àngel Dominguez. Un llibre que ha estat guardonat per la Generalitat de Catalunya com el llibre infantil millor editat el 1999.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada