28 de març 2022

6a trobada del club de lectura de 5è i 6è ...7 de març del 2022

El dilluns 7 de març ens varem tornar a trobar per comentar el llibre que hem estat llegint des de la darrera trobada del febrer, Ronja, la filla del bandoler, d’Astrid Lindgren, l’escriptora sueca que va crear el personatge de Pippi Langstrump i que va guanyar molts premis importants.

La història que explica aquest llibre ens ha agradat força i els personatges mitològics que hi surten són divertits i interessants. Ens han sorprès molts moments de la novel·la. Es nota que l’escriptora viu en un país nòrdic on els hiverns són llargs i molt freds. I les il·lustracions, de Ilon Wikland, que també és sueca, són fantàstiques.

 

Tot comentant el llibre ha sorgit el tema d’enfadar-se i de fer enfadar, d’equivocar-nos fins al punt d’espatllar les coses com els passa a la Ronja amb el seu pare. D’haver-nos de penedir d’haver fet o dit alguna cosa que no hauríem d’haver dit o fet. Tot un tema per parlar-ne.

 

Si t’agrada llegir, t’agraden les històries maques, interessants i ben escrites, i no et fan por els llibres “gruixudets”, te’l recomanem.

 

Ens hem emportat per llegir Azur & Asmar, un llibre de Michel Ocelot que de tan acolorides i maques que són les il·lustracions sembla un àlbum il·lustrat. Sabem que se n’ha fet una pel·lícula perquè d’entre nosaltres hi ha qui l’ha vist. La major part de la història que explica passa en un país del nord de l’Àfrica, o potser de l’orient. Haurem d’esbrinar-ho llegint el llibre.

 

Em sortit de la trobada pensant que hem llegit un llibre fantàstic, el de  Ronja, la filla del bandoler, i amb moltes ganes de llegir l’Azur & Asmar.

 

Fins el mes que ve!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada