10 de desembre 2020

Segona trobada del club de lectura de cicle superior. Novembre 2020

El COVID-19, aquest dilluns, ens ha partit pel mig literalment: com que sóm més de 6 ens hem hagut de dividir un dos grups i fer la trobada més curta. Grrr! Ah! i, a sobre, res de dins de la biblioteca; hem hagut d’anar al local parroquial, així que donem les gràcies a la parròquia, hi hem estat molt bé. 
 
Entrem a la sala i damunt de la taula hi havia tot d’objectes que ens han cridat de seguida l’atenció: un tresor de perles, una làmpara amb l’espelma encesa, una petita maqueta d’un vaixell de veles, unes dagues d’estil àrab i un parell de llibres grans i gruixuts dels que no es podia veure el títol. Tot eren pistes que ens havien de portar a endevinar quin llibre llegiriem aquesta vegada. I debem ser bons detectius, perquè després de donar algunes voltes a tot plegat ho hem endevinat: llegirem Les mil i una nits! 
 
Ei! Però no totes les mil i una històries, o més, que explica el llibre original, eh! El llibre original eren aquells dos llibres grossos que hi havia entre els objectes; els hi hem tret el forro i, efectivament, entre tots dos expliquen Les mil i una nits. Nosaltres en llegirem una tria adaptada. Són contes anònims i molt, molt antics.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada