18 de desembre 2020

"La Drecera" de Miquel Martin al club DeLectura

El dimecres passat, al  vespre, varem tenir la darrera sessió del club DeLectura de l’any. Una vegada més, les circumstàncies així ho fan aconsellable, va ser virtual. Aquest cop, però, ens va acompanyar l’autor. Un plaer immens! 

La Carme, a tall d’introducció, ens va explicar que va descobrir la novel·la en la presentació que es va fer a Banyoles. Aquest va ser un dels motius per triar-la per llegir-la al club DeLectura. Altres motius van ser l’epíleg de Fonalleres i que la publicació la fes Periscopi, una editorial de la qual està i estem satisfeta/es. 

Considera que amb aquests “padrins” és fàcil que el llibre hagi tingut una molt bona arrencada. Ara bé que continuï essent exitós és perquè connecta amb les persones. 

La veritat és que és un llibre que ens ha arribat a tots els tertulians. A uns per uns detalls i a altres per altres... i és que segons l’autor aquesta és una de les pretensions de la novel·la juntament amb crear atemporalitat. 

Ha estat una trobada molt amena, intensa i plena de diàleg entre nosaltres i l’autor. Ens ha fet adonar de detalls de la novel·la que potser ens havien passat desapercebuts... Com per exemple que la mirada del protagonista és clau. No jutja. Es com una càmera que va explicant. Deixa que el lector obri els ulls. Més que dir, suggereix.

 

Una novel·la que de ben segur recomanarem. Gràcies Miquel per estar entre nosaltres i fer-nos sentir part de la narració. Gràcies Carme per sorprendre’ns un cop més ... i gràcies a tots vosaltres per compartir el vostre temps i les vostres opinions! 

 


Bones FESTES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada