19 de desembre 2019

Madame Bovary al club de lectura de desembre

Ahir vespre ens varem trobar per comentar Madame Bovary al Club de Lectura d’adults. Va ser una trobada lleugera, ràpida, amena... i com sempre la nostra conductora, la Carme Callejon, va estar fantàstica. Primer per la presentació que ens va fer al seu post  I segon per la bona disposició en escoltar-nos i deixar-nos dir la nostra.

I és que en aquesta ocasió la majoria de nosaltres no s’havia acabat la lectura. L’excusa? Se’ns havia fet molt pesat. Ja sigui per la manera com està escrit o per la temàtica... però un cop varem estar en plena tertúlia val a dir que els comentaris ens varen enriquir. 

A tall d’exemple varen sorgir comentaris relacionats: amb la medicina- frenologia o bovarisme-; amb l’època: es tracta d’una novel·la de finals del romanticisme però en ple realisme; escrita per un home que es posa al cap d’una dona i això qui més qui menys ho ha notat; és una critica a la societat francesa del moment: burgesia- poble, ambició-conformisme... 

Així quan una persona va preguntar pel motiu d’haver-la escollit, la Carme ens va fer la següent reflexió: és una novel·la que és un clàssic que cal llegir en algun moment perquè ens ressitua en un tipus de literatura, i perquè és un referent i base per altres literatures posteriors. Es tracta d’una literatura riu, sense flaixabacks que ara està abandonada però que potser d’aquí uns anys torna a ser notícia. Nosaltres, després de tots els encerts que ha anat tenint en les diferents lectures escollides no dubtem ni un moment que pot ser veritat! 


Varem aprofitar que era la última tertúlia del 2019 per fer "regals". Llibres de teatre que hem llegit o llegirem, calendaris de les biblioteques de la Diputació de Girona i bosses súper xules - de l'ILC o de la Diputació-!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada