17 d’octubre 2019

Primera trobada del club de lectura per infants de 10 a 12 anys (15/10/19)

Què bé, ja hi tornem! N’hi ha que ja ens coneixem de l’any passat, però també n’hi ha que no. Som molts! Què contents! Tot i que ens sabia greu que en faltessin de la colla que vam començar. Però per compensar tindrem algunes companyes noves. Ep! i companys també, eh! Guai! 

Avui anava de màgia, de bruixes, de bruixots i, és clar, de muggles, és a dir, els que no pertanyem al món de la màgia. Tot en honor a l’escriptora anglesa Joanne Rowling (J.K. Rowling), autora de la més que famosa saga d’en Harry Potter. 

Fins i tot, la Sessi, ens havia muntat una mini exposició d’objectes de màgia que, es veu, que pertanyen a la seva família, herència d’alguna avantpassada bruixa o d’un rebesavi bruixot. Hi havia pergamins i un llibre amb fórmules màgiques i una vareta màgica de veritat. Ens ho ha deixat tocar, però protegit amb un plàstic per si de cas la tinta no fos verinosa. 

El llibre que ens ha proposat de llegir no és cap de Harry Potter, sinó un recull d’alguns dels contes que escolten els infants de famílies bruixes, és a dir, els contes que escoltava en Harry Potter quan era petit. Són contes molt antics, ja fa molts segles que aquest llibre està escrit per un bard de nom Gallard. Cada conte va acompanyat dels comentaris d’un dels mestres d’en Harry Potter, l’Albus Dumbledore, un bruixot dels més importants de la història.

La Sessi ens ha explicat el primer conte i ens ha fet quatre pinzellades dels altres. Sembla molt interessant tot aquest món de la màgia i la bruixeria. Crec que ens ho passarem bé llegint Les rondalles del bard Gallard de J.K.Rowling. 






1 comentari:

  1. Moltes gràcies Sessi, la Nora s'ho va passar d'allo mes bé, el llibre sembla molt xulo, a veure si en llegeixo algun de conte.

    ResponElimina