05 de juliol 2017

Exposició “Puntes al coixí” amb Maria Angelats

Aquest mes de juliol us oferim una exposició de treballs en punta al coixí. La majoria de les peces exposades són de la Maria Angelats. Altres són de les seves alumnes. 

Si us ve de gust, podreu veure treballant tant a la Maria com a algunes de les seves aprenents/deixebles a la biblioteca. Estaran entre llibres tots els dimarts i dimecres de juliol, de les quatre a les set de la tarda. 

Foto: Maria Rueda
La professora és Maria Angelats. Una gran artista. La Maria fa més de 48 anys que es dedica a ensenyar la tècnica de punta al coixí  La seva formació és amplia i extensa. Va començar el seu aprenentatge a Barcelona, al Centre Lleidatà. Després va fer el professorat a Tàrrega. Allà hi va estar 6 anys. Contínuament ha anat ampliant els seus coneixements, per exemple fent formació a l’Escola d’Art d’Olot. 

Foto: Berta Prat
Segur que en alguna ocasió la/les heu vist treballar, doncs de manera habitual es troben en exposicions i/o les podeu veure treballant en les Festes i Fires que s’organitzen a Sant Gregori. També a Fontejau, L’Escala, Sant Feliu de Guíxols, Lloret, La Jonquera...Però també han exposat/anat a Fires fora de Girona. Per exemple, entre molts dels llocs on la Maria ha estat hi trobem Barcelona, Andorra o Ceret... En aquestes Fires i/o Exposicions hi sol haver molta gent al seu voltant. Aquí, a la biblioteca, l’ambient és molt calm, així que podreu gaudir tranquil•lament d’aquest art. 

Foto: Maria Rueda
Com dèiem abans tenim una petita mostra del que fan a la vostra disposició. Teniu tot el mes per admirar-ho. També les podeu veure “en acció” els dimarts i dimecres a la tarda d’aquest juliol a la biblioteca. Estaran molt properes, per tant si els voleu fer alguna pregunta estaran encantades de respondre-us. Així doncs us animem a venir aquest mes de juliol a la biblioteca on tenim la sort de poder comptar amb la seva companyia i la d’algunes de les seves alumnes. Veureu un treballs preciosos. 

Aprofitant aquesta petita mostra us apropem diferents llibres. Alguns parlen d’aquesta tècnica, altres són mostraris, teatre... També hi trobareu el clàssic troquelat “la puntaire”. Són llibres que es poden agafar en préstec!!! 

Cartell: Miquel Bohigas

Esperem que gaudiu de la fresqueta de la biblioteca i d’aquesta experiència que ens aporten les puntaires de la Vall!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada