16 de desembre 2016

Xerrada sobre “Ictus i lesions medul•lars i cerebrals traumàtiques" a la Biblioteca.

Ahir vespre la Biblioteca i l’Ateneu de la Vall de Llémena varen col•laborar amb la Marató de Tv3. La Marató, igual que l’Ateneu fa 25 anys que estan donant bon servei a la comunitat. 

En aquesta ocasió el Dr. Joan Brunet, cap d’oncologia de Girona i president de l’Ateneu de la Vall de Llémena va presentar al Dr. Fabiàn Màrquez, neuròleg. En Fabiàn ens va fer tota una explicació sobre Ictus i lesions medul•lars i cerebrals traumàtiques. 

Va ser una xerrada molt interessant on varem poder saber el com, el quan i què cal fer quan detectem un ictus. Quines serien les causes principals dels ictus. Com es poden intentar prevenir. I sobretot, va fer referència a que el TEMPS ÉS CERVELL!!! 

Tot seguit hi va haver un torn obert de preguntes on els assistents varen poder resoldre dubtes que els havien quedat. Tant el Dr. Fabian com el Dr. Brunet varen ser molt amables i varen contestar a tothom. Tot dos varen estar d’acord en què les ajudes de la Marató de Tv3 realment són molt eficaces, que arriben a la gent i que gràcies als projectes als quals es dóna suport des d’aquest ens s’han fet moltes millores en els camps mèdics on s’ha actuat. També varen estar d’acord en què a Catalunya som un país generós i que a Girona tenim molta sort de comptar amb l’equipament mèdic del Trueta. 

El que ens va quedar molt clar a tothom és que és molt millor prevenir que curar!!! 

Gràcies a totes les persones assistents que varen venir. Gràcies a les que varen col•laborar - si algú vol encara tenim la urna on dipositar les donacions que es faran arribar a la Marató de Tv3- i gràcies als Drs. per les seves explicacions.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada