07 de desembre 2016

Activitat de l’IES a la biblioteca, “No està escrit a les estrelles”

Comentem No està escrit a les estrelles de John Green amb alumnes de l’IES. En Jordi, el seu professor de català i/o castellà fa de dinamitzador. 

Els alumnes són colla. De diferents edats: de tercer a primer d’ESO. Alguns portaven el llibre a la mà. Altres el tenien interioritzat. Altres l’anaven recordant a mida que se’n parlava. Tots molt atents i al principi... una mica a l'expectativa!!!

Val a dir que molts dels joves no havien parlat mai entre ells. Per ells ha estat una sorpresa trobar-se uns davant dels altres. Al final de la tertúlia tots ens mirem amb altres ulls. Ha estat fantàstic!!! 

La idea era/és, a partir d’una lectura individual trobar connexions amb les nostres vivències. En la meva opinió això s’ha aconseguit amb escreix. Hem tingut una tertúlia amena, activa, interessant, amb molt diàleg i respecte. Cuidada. Hi ha hagut molt bona comunicació i harmonia. 

Pel que fa al llibre, malgrat els protagonistes principals de la novel•la són una noia i un noi molt interessants a nosaltres ens aporten més altres personatges més secundaris. Per exemple l’escriptor Peter Van Houten. Ell va escriure L’aflicció imperial.  Llibre que fa de fil conductor de la novel•la i que uneix als dos protagonistes principals. D’altra banda, en Van Houden se’ns fa odiós, i alhora ens fa reflexionar sobre molts temes com per exemple: l’escriptura com a teràpia, com cadascú dels personatges i/o nosaltres ens enfrontem a la realitat, com el xantatge emocional forma part de la nostra vida...

Parlant, parlant surten molts altres temes: l’amor, l’amistat, el càncer, la mort, el treball del traductor, els mots, posar nom als sentiments, als objectes, el títol de l’obra ... i sobretot surten pel•lícules.... Molts films, des del mateix que ha sortit del llibre La ciutat sota les estrelles a moltes altres. Per exemple: La vida de Pi, Un paseo para recordar, Un monstruo viene a verme, El club de los poetas muertos, La quarta planta, La teoria del todo... Cadascuna d’elles aportava una nova informació a la trobada. 

En fi, trobo que ha estat una tertúlia molt enriquidora.... que pot tenir continuïtat en el bloc!!! En Jordi i jo us animem a que hi deixeu els vostres comentaris i/o opinions!!! 

07/12/16 Un  moment abans de començar la tertúlia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada