12 de novembre 2016

Inauguració “Fragments de memòria” de “Carlets”

El dijous, 10 de novembre,  al vespre varem tenir l’oportunitat d’escoltar a en Francesc Carbonell fent la presentació d’en Carles Torrent Fajardo “Carlets”
 
 
Francesc ens va explicar qui és Carlets, què representa aquest treball i la tècnica –de tranferència-en que està fet. I pel que fqa a la tècnica ens va dir que Carlets no pinta les seves obres. El color que s'hi pot veure surt de dins del fang perquè hi barreja sals i els cristalls surten enfora. 

D’altra banda, en Carlets va estar molt agraït per l’assistència, per la presentació i per la possibilitat de poder exposar en les biblioteques. De fet, aquesta exposició abans d’aquí ha estat exposada a la biblioteca IU Bohigas de Salt

Ens ha comentat que aquest treball més que un homenatge és un rècord cap a dues dones que el varen marcar ja des de ben petit. Dues persones que el varen obrir al món en un temps molt complicat. Ell està molt orgullós de l’herència rebuda. De la feina que va fer la seva mare amb ell. I de la seva àvia, de qui té un rècord molt carinyos.

Amb l’àvia, ens explica, pujava unes escales de cargol que separaven la seva botiga de betes i fils de l’habitatge. Aquesta escala estava plena de llibres i els anaven mirant un a un. L’àvia li aconsellava quin li podria agradar en cada moment. Així els primers llibres que recorda haver llegit són Les Aventures d’en Massagran i La fortuna d'en Pere Virolet ambdues obres de Folch i Torres i amb il•lustracions de Junceda. Llibres que daten del 1933 i 1936 i que ens ha portat el dia de la inauguració perquè els veiem. Preciosos. 

Pel que fa a les escultures, estan fetes de fang i minerals, tenen impreses part de les imatges que més el varen impactar en aquella època. Hi podem veure en Massagran i en Pere Virolet. Els negritos de les seves aventures...però també hi podem trobar al “petit príncep”... 


Una meravella d’exposició i molt adequada per a una biblioteca. 

Des d'aquest raconet donem les gràcies al Carlets per voler exposar en la nostra biblioteca i al Francesc per fer-ho posssible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada