09 de març 2016

L’Associació de Dones de la Vall celebra a la biblioteca el Dia Internacional de les Dones treballadores.

Ahir a les vuit del vespre una munió de dones, i algun home, es varen trobar a la biblioteca per celebrar el Dia Internacional de les Dones Treballadores. L’acte que estava organitzat per l’Associació de Dones de la Vall va consistir en diverses actuacions al voltant d’aquest tema: 
  • parlar una mica del fet de ser DONA TREBALLADORA en la nostra societat a càrrec de la presidenta, la Sra. Concepció Escandell; 
  • llegir el Manifest del Dia Internacional de la Dona Treballadora a càrrec de la regidora d’ensenyament, igualtat i salut, la Sra. Àfrica Masó; i 
  • comptar amb una figura que representa ser DONA TREBALLADORA, la Sra. Isabel Oliva. 
En el nostre cas varem gaudir de l’acte. Va ser amè, distés, cordial. Va haver molt de respecte cap a la conferenciant, Isabel Oliva que ens va fer sentir part d’un tot molt gran com és el col•lectiu de Dones Treballadores. Fent un repàs de la biografia d’Isabel ja sigui des de la xerrada d'ahir vespre, des d’aquest enllaç o des de la informació que la seva filla Conxa ens va fer arribar, vèiem que Isabel sempre ha estat una dona amb empenta, amb ganes de viure i aprendre. Una dona que ha crescut davant dificultats i que ha gaudit del que l’envolta. Una dona agraïda amb el que ha viscut, de les seves arrels i del que ara té. Una dona que ens ha fet pensar sobre el motiu de la celebració i que alhora ho ha fet amb humor. Una dona que ens ha explicat i llegit alguna de les seves poesies. Una dona que va iniciar la seva exitosa carrera literària un cop jubilada. Una dona que ha guanyat molts premis literaris i ha escrit un munt de llibres. Una dona que als 91 anys té el cap molt clar. Una dona que ens ha fet gaudir del moment. Gràcies Isabel. 

Des d’aquí agraïm a l’Associació de Dones de la Vall per haver comptat un cop més amb la Biblioteca. De fet, aquest mes de març la biblioteca ofereix una exposició molt lligada amb aquesta celebració doncs per una banda és d’una DONA estretament vinculada amb la Vall, la Beth Angelats; i per altra és tracta d’una Treballadora, fotògrafa professional. Alhora, a la biblioteca, també hi trobareu un centre d’interès amb material relacionat amb el tema; cartell de Miquel Bohigues; i per donar cohesió a tot plegat tenim una creació al vidre de l’entrada d’una DONA FOTOGRAFA creades per dues DONES de la Llar d’Infants “Els Escarlets” de Sant Gregori. 

Així, un cop més, celebrar el Dia Internacional de la Dona Treballadora ens està donant l’oportunitat per reflexionar sobre les polítiques de gènere que s’han portat a terme en els últims anys. I, com deia la Concepció, adonar-nos que encara hi ha molt i molt per fer! Per tant, fer actes en aquesta direcció tenen molt sentit. 

Agraint la vostre assistència us deixem amb alguna imatge:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada