06 de febrer 2016

Inauguració de l’exposició “Art i retroinformàtica” a càrrec de Joaquim Vidal i Juventench


 

 
Ahir vespre varem inaugurar l’exposició de Joaquim Vidal art i retroinformàtica. Tal i com va explicar ahir, en un viatge cap al passat de la informàtica; o tal i com podreu veure en l’exposició si veniu, o bé si mireu el cartell que Joaquim ha fet per l’ocasió, veureu que en aquesta exposició hi ha 4 parts ben diferenciades. 

Per exemple, en la part superior esquerra del cartell podem veure que hi ha un videojoc. Un videojoc retro. Un videojoc per a ordinadors dels anys 80. Joaquim ens va explicar que ha fet nivells nous per a un joc anomenat KING'S VALLEY 2. Aquests nivells es poden jugar tant en un ordinador original MSX o fent servir un PC WINDOWS amb emulador. 

En la part superior dreta del cartell, que és on hi ha el text sobre l'exposició, podem veure que el propi text està fet amb un tipus de lletra completament retro. El motiu és perquè en Joaquim també fa composicions artístiques amb aquest tipus de lletra. Ell ens parla de fer dibuixos amb caràcters. Dibuixos sense color. O sigui, fa ASCII Art. 

D’altra banda, si mirem el cartell per la part inferior esquerra podem veure que hi ha una imatge en 3D. Aquesta imatge ha estat feta utilitzant un llenguatge de programació. Per fer-la, en Joaquim ha utilitzat un programa, ara ja obsolet, anomenat POV-RAY. Si us hi fixeu, es pot veure que els fils estan fets de moltes boles un xic distorsionades i posades en ordre. Per ordenar-les, ha fet servir boles, bucles, sinus i cosinus. O sigui, matemàtiques i programació. 

I finalment, si mireu el cartell per la part inferior dreta podeu veure una imatge feta amb caràcters i colors. Aquests caràcters són dels antics PCs amb MS-DOS. I, a partir d’aqui en Joaquim crea composicions artístiques de manera que semblin errors o virus. El resultat és ple de color. Fa ANSI Art. 

A part de tot això, sovint utilitza unes calaveres fixelades. Són, ara ja, una espècie de la firma personal de Joaquim. 

Si veniu a veure l'exposició veureu que tot i que, a priori, semblen imatges senzilles després d’assistir a la demostració d’ahir us podem assegurar que ens trobem davant uns treballs fets a consciència, amb moltes hores al darrera. Un treball on la imaginació, la informàtica i les matemàtiques hi són molt presents.

En fi, es tracta d’una afició que fa anys que Joaquim cultiva i que ara tenim la sort que vulgui compartir amb tots nosaltres.

Si voleu saber-ne més podeu clickar aquí!!!
o aquí, on trobareu un mini reportatge fet per Tv Girona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada