29 de febrer 2016

Hora del conte amb la Cia. "La Minúscula"

El passat divendres 26 de febrer varem tenir una nova sessió de contes. En aquesta ocasió la sessió va ser a càrrec de la Txell Faxedas de la Companyia "La Minúscula". 

La sessió va començar amb el preludi musical que ens va regalar la Berta Màrquez Carrera. La Berta és alumna de l'escola de música del Gironès i el seu instrument és la viola. Ens va tocar dues cançons: 
- Qui té por del llop ferotge? i
- French Folk Song 
La Berta ho va fer molt bé! 

Tot seguit, va començar l'explicació dels contes. D'entrada, cal destacar tota una ambientació molt divertida i original que va preparar la Txell i que la va fer diferent a les altres sessions. 

La sessió va començar amb una presentació molt peculiar... la Txell va anar explicant tota una sèrie d'anècdotes de quan ella era petita i de les trapelleries que feia... tot d'una per acabar d'explicar el perquè ara es diu Txell i no Meritxell. És a dir, el que havia de ser una petita presentació es va convertir en un conte sobre el seu nom. Un conte súper divertit amb el qual es va guanyar als més petits. 

I després del conte de presentació, ens va explicar el conte de les nines russes: La Matrioshka, la Trioshka, la Oshka, la Ka, la A i en... Manolo!! Un conte que va agradar molt als petits però també als pares i mares que van assistir a la sessió. Varem riure molt i molt amb aquest conte. Es tractava d'un fuster que treballava fent nines russes de fusta... era una home que vivia sol i un dia es va decidir a fer-se una nina per ell, perquè li fes companyia a casa. El que el fuster no s'imaginaria és que la nina li acabaria parlant i li demanaria una filla... i així va seguir tot el conte fins que va arribar a tenir una sèrie de sis nines i com que no paraven de demanar-li filles i cada cop era més difícil fer-les perquè cada cop eren més petites a llavors el fuster va ser més llest i finalment... va fer un nen, en MANOLO!

I després d'un conte ben divertit, la Txell es va posar a cantar una cançó molt bonica que tractava del mar. Era la introducció del següent conte, La Balena. Aquest conte també va agradar molt. Tractava d'una balena petita que es va trobar un nen a la platja i amb l'ajuda del seu pare la varen poder portar amb la seva mare. 

Podríem dir que els dos primers contes van ser de riure i l'últim per acabar la sessió més especial va ser més tendre. 

 Aquí teniu algunes fotos de la sessió: 








 No us perdeu la propera sessió que serà el proper divendres 18 de març.


 Us hi esperem! 

Laura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada