17 d’octubre 2013

Presentació del llibre: "Històries viscudes i no contades"













Aquest passat divendres varem començar la que esperem sigui la primera de moltes trobades amb el Casal de la Gent Gran de Sant Gregori “El Casal Sant Grau”. La intenció, tant del Josep Nadal com de la biblioteca, és que les persones grans de la Vall puguin trobar a la Biblioteca un espai on retrobar-se amb la lectura i gaudir d’una atenció que potser no troben en altres espais. 

Ens va semblar que una bona proposta per acostar a aquest col•lectiu als nostres objectius era fer la presentació del llibre “Històries viscudes i no contades”, de l’Agnès Padró. I la veritat és que va ser tot un encert. 

 La Pepita, presidenta del Casal Sant Grau, va parlar un momentet. Va agrair que el seu col•lectiu pogués trobar un espai a la Biblioteca i va donar pas al Cesc Compte. 

En Cesc, tal i com és ell, fresc, saludable i rialler ens va fer 5 cèntims del que podríem trobar en el llibre i la veritat és que si no l’havies llegit escoltant-lo a ell te’n feia venir moltes ganes!!! 

Llavors varen parlar l’Agnès de la seva experiència en la creació d’aquesta obra i tot seguit el Miquel va dir unes quantes paraules. L’únic que puc dir és que la biblioteca està molt contenta d’haver-los tingut a tots plegats!! 

Varem tenir l'oportunitat de poder gaudir de les experiències de dos grans persones: l'Agnès Padró (escriptora) i el Miquel S Jassans (il•lustrador). Ells ens varen parlar del llibre "Històries viscudes i no contades". Un llibre amè ple d’anècdotes que agraden a petits i grans, i que ens situen en una època molt concreta que tots els grandets podem fàcilment evocar. 

Us deixem amb una entrevista que els varen fer a la tv de Valls on podreu entendre la força i vitalitat d’aquestes dues persones: http://tac12.xiptv.cat/tac-valls/capitol/agnes-padro-presenta-llibre Aquí, en la presentació a la biblioteca l'Agnès va mostrar-nos la seva energia desbordant. Ens va posar les piles a tots els assistents. Ens va explicar el motiu d'aquesta novel•la: fer arribar als seus néts quins són els records de la seva infantesa. 
D'altra banda, en Miquel, tal i com va fer en la presentació, l’ha anat seguint i recolzant en tot. En el moment d'il·lustrar la novel·la va respectar les petites històries de l’Agnès fent-ne l'expressió visual. Entre els dos el varen construir i fins i tot varen triar la portada!!! 













Al final de la presentació hi va haver la venda del llibre als assistents, però val a dir que els diners no varen ser tots per l’Agnès o el Miquel, sinó que la meitat varen anar en benefici del Casal Sant Grau. Si no el vareu comprar i el voleu llegir podeu trobar aquesta petita delícia lectora al fons de la nostra Biblioteca. 















Com dèiem més amunt el llibre “Històries viscudes i no contades” l’ha escrit l’Agnès i en Miquel l’ha il•lustrat... però en Miquel també ha escrit algun llibre que es poden trobar, sobretot, a les biblioteques de Tarragona... Ara bé, en la seva generositat, ens n’ha donat un parell a la nostra biblioteca:
Totes les fotos d'aquest post són de l'Imma Ballester del Zoom

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada