25 d’octubre 2013

Enrique d’Hériz ens visita al ClubDeLectura

El passat 16 d’octubre varem tenir l’oportunitat de trobar-nos amb d’Enrique d’Hériz al nostre ClubDeLectura. Va venir acompanyat d’una gran simpatia i agraïment. Amb ell varem comentar la seva novel•la “Mentira”. 

Varem parlar de manera molt distesa, bé gairebé només va parlar ell perquè té molta facilitat de paraula, perquè fa de professor d’escriptura a l’Ateneu de BCN, perquè ha assistit a molts clubs de lectura i perquè li surt de l’ànima!... però, personalment, penso que va estar genial que fos així! 
 
 

Enrique és una persona atractiva. Portava una barba molt ben delimitada i malgrat això notaves de seguida quan somreia. De fet ho va fer constantment, ens mirava a tots i cadascun dels oients i et transmetia una mena de felicitat que emanava tot ell. Parlava amb passió dels temes que sorgien en la tertúlia: el seu escriure a mà, la documentació dels seus llibres, la seva feina com a professor, els personatges de les seves novel•les, la seva infància, el títol de la novel•la... 

Ell és defineix lector abans que escriptor i això és nota perquè de cada tema que parla ens fa referència a alguna altra lectura que a ell l’ha impactat per algun motiu, d’aquesta manera ens va anar explicant anècdotes. De fet cada cop que ens volia desenvolupar algun tema relacionat amb la novel•la ho feia introduint anècdotes, anava destapant capses i més capses i més capses fins que et donava la sensació que ja no es recordaria del fil inicial... però increïblement mica en mica anava tancant totes les capses fins a tornar a aquell inici ... aquell que tu ja havies abandonat en un raconet perquè estaves completament embadalit amb la seva conversa. 

 En fi, una tertúlia entranyable!!! 

 Gràcies Ateneu! Gràcies Carme


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada