18 de juliol 2013

Pedro Zarraluki al ClubDeLectura

Ahir vespre varem concloure la segona temporada del nostre ClubDeLectura. En aquesta ocasió ens va acompanyar Pedro Zarraluki i varem poder comentar amb ell la seva novel•la “Historia del silencio”. La tertúlia va tenir lloc a Cartellà, seu de l’Ateneu de la Vall de Llémena impulsadors d’aquesta activitat lectora, per mitjà de Carme Callejon. 

La Carme ens va presentar a Pedro Zarraluki fent una breu referència a la seva bibliografia que com podeu comprovar si clickeu aquí  compta amb diversos tipus de narracions i diferents premis. Tot seguit li va donar peu a que ens expliqués sobre el procés creatiu de la novel•la “Història del silencio”. 

Pedro Zarraluki ens va confessar que per ell el fet d’escriure li ve del plaer de la lectura i que, de fet, cada cop que acaba amb una obra està mesos sense escriure res més per poder dedicar-se a llegir. Ell, que és considera un autor lent, sap que va trigar molt poc en construir i tenir enllestida aquesta obra, i pensa que en aquells moments estava en estat de gràcia. 

Ahir vespre, Pedro Zarraluki, no tan sols ens va aclarir el procés creatiu d’aquesta novel•la sinó que, per mitjà de diferents anècdotes personals, ens va anar explicant quines parts de la novel•la són ficció i quines són basades en algun fet concret. Ens va comentar com es veia a ell mateix: observador del seu entorn, però sobretot de les persones que l’envolten, tranquil, pausat... una mica com el protagonista. Els seu gestos mesurats, corroboren aquestes afirmacions, però els seus ulls, petits i inquiets, no varen deixar de bellugar-se ni un sol moment. 

La seva veu càlida i amb una densa barba que no deixava endevinar el moviment dels seus llavis varen crear la sensació que arrossegava les paraules, però en canvi no va deixar de demostrar-nos ser un gran orador, on després de cada silenci que a la tertúlia es va produir, ell va trobar la paraula, la frase o la idea adient per tornar a crear expectatives sobre el que ens aniria a explicar. 


Gràcies Carme i Ateneu per apropar-nos a aquesta persona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada