14 de novembre 2012

Inauguració Exposició Fotografies “orquídies de la Garrotxa”


Aquest passat divendres la Biblioteca va tenir l’ocasió de poder inaugurar l’exposició de fotografies “orquídies de la Garrotxa” de Carles Miguel. 

Les fotografies sorgeixen arrel d’una convocatòria per part de la institució Catalana de la Garrotxa (IHCG) per fer un projecte col•laboratiu amb la intenció de recollir i localitzar les diferents espècies d’orquídies que hi ha a la garrotxa. 

Les diferents persones que hi varen participar treballaven de la següent manera: 
  • preparaven excursions, 
  • feien fotos de les orquídies que trobaven, 
  • les penjaven en unes fitxes online, 
  • hi posaven el lloc on les havien trobat i 
  • altres persones en buscaven les característiques, el nom vulgar i el nom culte. 
A partir de tota aquest treball en va sorgir un llibre que l’IHCG ha donat a la Biblioteca i que podeu consultar quan vulgueu. 

Tot aquesta explicació i molt més ens la va fer el Sr. Xavier Oliver, president de la delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural

Des de la Biblioteca, i recollint la impressió general dels assistents, pensem que el més interessant d’aquesta iniciativa col•laborativa ha estat que a partir d’aquest projecte n’han sortit altres de similars arreu del territori com per exemple al Ripollès, Berguedà i Osona. 

Són projectes participatius on les persones sumen. No només hi guanya l’entitat sinó que hi guanyen els participants en coneixements i la resta de públic que així pot conèixer una mica més el nostre entorn... i si no veniu a veure aquestes fotos. Veureu que n’hi ha moltes que segurament heu vist en alguna ocasió i que ni sabíeu que eren orquídies!!! 

A banda del Sr. Xavier Oliver, varen parlar la regidora de patrimoni de Sant Gregori, la Sra. Raquel Pujades i la Sra. Lluïsa Ferrer, presidenta de la Fundació Oncolliga ambdues van alabar l’exposició que realment us recomanem vingueu a visitar! 

Per animar-vos us deixem amb un parell de fotos!

Si alguna persona està interessada en obtenir més informació pot posar-se en contacte amb la Sra. Rosa Ma Serra i Julià 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada