11 d’abril 2012

Xerrada "Els orígens humans de la Vall de Llémena: Excepcionals troballes del període neandertal al nostre municipi"


L’abril d’aquest 2012 té lloc al municipi de Sant Gregori una excavació arqueològica que està posant al descobert les evidències humanes més antigues de la Vall de Llémena.

Aquesta excavació s’està produint a Domeny i consisteix en la localització de centenars d’eines de pedra fabricades ara fa entre 300.000 i 100.000 anys per una espècie humana avui extingida: la neandertal.

Aquests instruments lítics presenten un excel•lent estat de conservació. El seu tall encara és ben viu perquè s’han preservat durant mil•lennis dins d’uns sediments originats pel volcà Puig d’Adri. Això és un fet únic i excepcional a la península Ibèrica.

La investigació arqueològica a Domeny té lloc en un terreny propietat de l’AP7 i és possible gràcies al finançament d’Abertis Autopistas, la coordinació científica de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC) i l’execució tècnica de l’empresa ATICS SL.

La xerrada anirà a càrrec de l'Albert Aulines, prehistoriador i director de l'actual excavació arqueològica a Domeny, i tindrà lloc a la Biblioteca Miquel Martí i Pol aquest divendres 13 d'abril a les 19:30.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada