19 d’abril 2012

La literatura infantil al Menú de l'escriptor 2012

Com cada any les biblioteques de Girona, Salt i Sarrià organitzen "El Menú de l'escriptor" que enguany està dedicat al la literatura infantil i juvenil amb el títol “Llibres per créixer”.
A partir del 28 d’abril i durant vuit dissabtes, diversos autors i autores seran els convidats d’aquestes biblioteques per parlar del seu bagatge literari.
A través del coneixement dels llibres i autors que han llegit i els han influït especialment, els assistents a cada xerrada podran acostar-se millor a l’obra de cada escriptor, a la seva manera de veure el món, i fins i tot establir-hi complicitats en l’espai de tertúlia de cada sessió.

La primera de les sessions és especial, ja que es tracta d’una taula rodona que donarà el tret de sortida al cicle. Tindrà lloc el proper dissabte dia 28 d’abril a les 11.30 a la Biblioteca Antònia Adroher, s’ha convidat a una llibretera (Sònia Gómez), una bibliotecària (Glòria Gorchs) i un il•lustrador (Roger Olmos) per debatre sobre l’estat de la qüestió en literatura infantil avui. Sota el títol “Triar el gra de la palla en la literatura infantil: des d’una bona selecció a l’acompanyament en la lectura” aquesta taula s’adreça a totes les persones interessades en el seu paper de mediador entre els infants i els llibres (pares, mestres, bibliotecaris, llibreters), en el moment de la tria entre l’allau d’obres que es publiquen, com en l’acompanyament de tot el seu procés lector.

A continuació, en dissabtes consecutius, set reconeguts escriptors i escriptores que escriuen per a infants i joves aniran comentant els seus llibres i aquells autors i autores que els han servit de referent, tant del món infantil com adult. Totes les sessions seran moderades per Xavier Carmaniu Mainadé i en cadascuna s’oferirà una mostra dels llibres de capçalera i de les pròpies obres de cada autor.

Es farà un regal de vals de 50 € en llibres, entre les persones que hagin assistit a un mínim de sis sessions com a obsequi a la seva fidelitat a la iniciativa. Número de vals limitat.

Organitza: Ajuntament de Girona, Ajuntament de Salt, Ajuntament de Sarrià de Ter i Generalitat de Catalunya.
Compta amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

Ens conviden a totes i a tots els que vulguem anar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada